Lunchsalade met quinoa en gezouten spek
35 min
2
Ingrediënten
- 150 g Bosto 3 kleuren Quinoa
- 2 el olijfolie
- 150 g broccoli in kleine blokjes
- 250 g pompoenblokjes gekookt
- 4 reepjes gezouten spek
- 50 g granaatappelpitjes
- 20 g pistachenootjes
- 1 kleine avocado
- Waterkers- of preischeutjes
- Olijfolie voor de salade
- Citroensap
- 2 eieren
- Peterselie
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
- Bak het spek krokant in een beetje olie. Haal uit de pan.
- Roerbak nu de pompoen gaar in de pan, kruid met peper en zout en voeg dan bij het spek.
- Doe nog wat olie in de pan en roerbak ook de broccoli gaar. Haal uit de pan.
- Doe de rest van de olie in de pan en bak twee spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.
- Maak een salade van de pompoen, broccoli, quinoa, granaatappel, pistachenootjes, plakjes avocado en preischeutjes.
- Verdeel over de borden. Besprenkel met goede olijfolie en citroensap. Serveer samen met het spek en het ei. Geef wat extra kleur met een beetje peterselie.