Kipfilet met een kruidig korstje
Ingrediënten
- 250 g Bosto Bruine Rijst en Quinoa
- 600 g kipfilet
- 1 ei
- 75 g bloem
- 100 g panko broodkruim
- 100 g Parmezaan
- 1 el olijfolie
- 50 g gemengde verse kruiden (peterselie/bieslook/rozemarijn)
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 400 g tomaten in blik
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl worcestersaus saus
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de Bosto Bruine rijst en Quinoa volgens de instructies op de verpakking, in licht gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de kipfilet in lange reepjes. Doe de bloem in een kommetje en kruid flink met peper en zout. Doe het losgeklopte ei in een tweede potje en het broodkruim, de Parmezaan en fijngehakte kruiden in potje drie.
- Wentel de kip eerst in de bloem, daarna in het ei en vervolgens in de broodkruim-mengeling. Leg op een siliconen bakmatje of op een met zilverpapier beklede bakplaat. Zet 20 à 25 minuten in de oven, tot de kip goudkleurig ziet en doorbakken is.
- Maak ondertussen de saus: door de ui en de look te pellen en fijn te hakken.
- Doe de olie in een pannetje en fruit er de look en ui in aan. Van zodra alles glazig ziet, mogen de tomaten erbij. Breng op smaak met peper, zout, oregano en worcestersaus. Laat 8 minuutjes pruttelen.
- Doe alles in een blender en mix tot een gladde saus.
- Serveer samen met de kipkrokantjes, de rijst en quinoa en een fris slaatje.