Kip met curryrijst
Ingrediënten
- 200 g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
- 1½ eetlepels neutrale olie
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 currypoeder
- 200 g kipfilet in blokjes gesneden
- 150 g wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 dunne prei
- 2 eetlepels verse of platte peterselie (fijngehakt)
Bereiding
- Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook en ½ eetlepel currypoeder tot het lekker gaat ruiken.
- Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al roerend in 5 minuten mooi bruin en gaar.
- Snijd intussen de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
- Was de prei in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
- Schep de blokjes kip op een bord, strooi er wat zout over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Schep de wortel, bleekselderij, prei en de rest van het currypoeder door het bakvet in de wok. Roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg na 1 minuut 2 eetlepels water toe.
- Schep de voorgestoomde rijst door de groenten en roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de curryrijst in diepe borden en leg de blokjes kip erop.
- Strooi de koriander erover.
Tip
- Maak de curryrijst extra lekker: bak met de knoflook en currypoeder 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel en 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) mee.
- Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.