Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kip met curryrijst

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 currypoeder
  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 150 g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels verse of platte peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  • Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook en ½ eetlepel currypoeder tot het lekker gaat ruiken.
  • Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al roerend in 5 minuten mooi bruin en gaar.
  • Snijd intussen de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
  • Was de prei in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • Schep de blokjes kip op een bord, strooi er wat zout over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Schep de wortel, bleekselderij, prei en de rest van het currypoeder door het bakvet in de wok. Roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg na 1 minuut 2 eetlepels water toe.
  • Schep de voorgestoomde rijst door de groenten en roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de curryrijst in diepe borden en leg de blokjes kip erop.
  • Strooi de koriander erover.

Tip

  • Maak de curryrijst extra lekker: bak met de knoflook en currypoeder 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel en 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) mee.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!