Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kip met curryrijst

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 currypoeder
  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 150 g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels verse of platte peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  • Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook en ½ eetlepel currypoeder tot het lekker gaat ruiken.
  • Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al roerend in 5 minuten mooi bruin en gaar.
  • Snijd intussen de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
  • Was de prei in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • Schep de blokjes kip op een bord, strooi er wat zout over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Schep de wortel, bleekselderij, prei en de rest van het currypoeder door het bakvet in de wok. Roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg na 1 minuut 2 eetlepels water toe.
  • Schep de voorgestoomde rijst door de groenten en roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de curryrijst in diepe borden en leg de blokjes kip erop.
  • Strooi de koriander erover.

Tip

  • Maak de curryrijst extra lekker: bak met de knoflook en currypoeder 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel en 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) mee.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.