Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kabeljauw met gestoomde venkel en bruine rijst

Ingrediënten

  • 3 x 200g Bosto voorgestoomde bruine rijst
  • 4 kabeljauwfilets
  • ½ theelepel paprika
  • 2 kleine venkelbollen
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 6 teentjes teentjes look, in plakjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels platte peterselie

Bereiding

  • Kruid de kabeljauw met de paprika en peper en zout.  
  • Snijd het groen van de venkel en hou opzij. Snijd de venkel in twee en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne, halve maantjes.  
  • Neem een grote braadpan en schik hierop de venkel, tomaatjes, en look. Overgiet met de bouillon en leg er als laatste de kabeljauw op. Laat op een medium vuur garen gedurende 10 minuten (deksel op de pan).  
  • Zet een andere pan op het vuur. Doe er de olijfolie in en de inhoud van de 3 potjes Bosto voorgestoomde bruine rijstRoerbak 4 minuten tot de rijst wat knapperig is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie en het groen van de venkel fijn.  
  • Serveer de kabeljauw en de groentjes op een bedje van gebakken rijst, werk af met de kruiden.

Producten uit dit recept

Brown
Bereidingstijd: 20'
Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!