Gratin van ham, prei en wilde rijst.
Ingrediënten
- 400 g Bosto Wilde rijst
- 4 (samen ca. 800 g) dunne preien
- 12 sneetjes ham
- 1 zakje Bechamelsaus
- 400 ml melk
- 200 g geraspte ‘gratin’ kaas
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook. Snijd de preien elk in 3 stukken, spoel ze schoon en kook ze 5 min.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Kook de rijst in het kookwater van de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schakel de oven in op 200°C. Vet een ruime ovenschaal in.
- Giet de rijst af, schep deze in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
- Wikkel elk stuk prei in een sneetje ham en leg het bovenop de rijst.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de helft van de kaas erbij.
- Lepel de kaassaus over de preirolletjes, strooi de rest van de kaas erover en schuif de ovenschaal middenin de oven.
- Laat het gerecht in ca. 18 min. goudbruin kleuren en serveer het warm.
Tip
- Je kunt dit gerecht van te voren maken en pas vlak voor het serveren afbakken. Bewaar het tot gebruik afgedekt in de koelkast.