Skip to content
Filter icon Filter

Gratin van ham, prei en wilde rijst.

Ingrediënten

  • 400 g Bosto Wilde rijst
  • 4 (samen ca. 800 g) dunne preien
  • 12 sneetjes ham
  • 1 zakje Bechamelsaus
  • 400 ml melk
  • 200 g geraspte ‘gratin’ kaas

Bereiding

  • Breng ruim water aan de kook. Snijd de preien elk in 3 stukken, spoel ze schoon en kook ze 5 min.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Kook de rijst in het kookwater van de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schakel de oven in op 200°C. Vet een ruime ovenschaal in.
  • Giet de rijst af, schep deze in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Wikkel elk stuk prei in een sneetje ham en leg het bovenop de rijst.
  • Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de helft van de kaas erbij.
  • Lepel de kaassaus over de preirolletjes, strooi de rest van de kaas erover en schuif de ovenschaal middenin de oven.
  • Laat het gerecht in ca. 18 min. goudbruin kleuren en serveer het warm.

Tip

  • Je kunt dit gerecht van te voren maken en pas vlak voor het serveren afbakken. Bewaar het tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Producten uit dit recept

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.