Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- kleur naar wens!
- 3 zakjes Bosto Quinoa Rood
- 500 gram biologisch kippengehakt
- Extra viërge olijfolie
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 4 grote eetlepels tomatenpassata
- 1 theelepel provençaalse kruiden
- 1 theelepel kurkuma
- Snuifje cayennepeper
- 1 blokje groentebouillon
- Peper en zout
- Rucola
Bereiding
Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!
- Doe de zakjes Bosto Quinoa Rood in een kookpot met kokend water.
- Snijd het hoedje van de paprika’s en ontpit ze. Zet zowel de hoedjes als de rest van de paprika’s even onder in een pot kokend water voor zo’n 5 minuten.
- Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt erbij en daarna ook het bouillonblokje.
- Doe de 4 eetlepels tomatenpassata er bij, de Provençaalse kruiden, kurkuma, cayennepeper en wat peper en zout
- Meng de quinoa eronder en bak nog enkele minuutjes verder.
- Vul de paprika’s met het quinoa-gehakt-mengsel, zet hun hoedjes er weer op en doorprik met een satéstokje om alles samen te houden.
- Neem een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer een hoogte van 1 cm. Dit om te voorkomen dat de onderkanten aanbranden. Plaats de paprika’s in de ovenschotel en zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
- Serveer met wat rucola.