Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • kleur naar wens!
  • 3 zakjes Bosto Quinoa Rood
  • 500 gram biologisch kippengehakt
  • Extra viërge olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 4 grote eetlepels tomatenpassata
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 blokje groentebouillon
  • Peper en zout
  • Rucola

Bereiding

Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!

  • Doe de zakjes Bosto Quinoa Rood in een kookpot met kokend water.
  • Snijd het hoedje van de paprika’s en ontpit ze. Zet zowel de hoedjes als de rest van de paprika’s even onder in een pot kokend water voor zo’n 5 minuten.
  • Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt erbij en daarna ook het bouillonblokje.
  • Doe de 4 eetlepels tomatenpassata er bij, de Provençaalse kruiden, kurkuma, cayennepeper en wat peper en zout
  • Meng de quinoa eronder en bak nog enkele minuutjes verder.
  • Vul de paprika’s met het quinoa-gehakt-mengsel, zet hun hoedjes er weer op en doorprik met een satéstokje om alles samen te houden.
  • Neem een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer een hoogte van 1 cm. Dit om te voorkomen dat de onderkanten aanbranden. Plaats de paprika’s in de ovenschotel en zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
  • Serveer met wat rucola.

Producten uit dit recept

Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Bosto - verpakking Quinoa 3 kleuren
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.