Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • kleur naar wens!
  • 3 zakjes Bosto Quinoa Rood
  • 500 gram biologisch kippengehakt
  • Extra viërge olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 4 grote eetlepels tomatenpassata
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 blokje groentebouillon
  • Peper en zout
  • Rucola

Bereiding

Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!

  • Doe de zakjes Bosto Quinoa Rood in een kookpot met kokend water.
  • Snijd het hoedje van de paprika’s en ontpit ze. Zet zowel de hoedjes als de rest van de paprika’s even onder in een pot kokend water voor zo’n 5 minuten.
  • Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt erbij en daarna ook het bouillonblokje.
  • Doe de 4 eetlepels tomatenpassata er bij, de Provençaalse kruiden, kurkuma, cayennepeper en wat peper en zout
  • Meng de quinoa eronder en bak nog enkele minuutjes verder.
  • Vul de paprika’s met het quinoa-gehakt-mengsel, zet hun hoedjes er weer op en doorprik met een satéstokje om alles samen te houden.
  • Neem een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer een hoogte van 1 cm. Dit om te voorkomen dat de onderkanten aanbranden. Plaats de paprika’s in de ovenschotel en zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
  • Serveer met wat rucola.

Producten uit dit recept

Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Bosto - verpakking Quinoa 3 kleuren
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!