Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde aubergines

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 aubergines
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 200 g gehakt
  • 1 blik tomaten vruchtvlees
  • laurierbladpoeder
  • tijm
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de aubergines in de lengte in 2 en bak ze in de olie met het snijvlak naar beneden tot ze licht gekleurd zijn. Laat op keukenpapier uitlekken en schraap het vruchtvlees er uit.
  • Pel en snipper de uien en de look en stoof ze in de olie. Voeg het vlees en het vruchtvlees van de aubergines toe en roerbak het los.
  • Kruid met peper, tijm en laurierblad en giet er het tomaten vruchtvlees bij.
  • Roer er dan de uitgelekte rijst bij en vul hiermee de helft van de schillen. Dek af met de andere helften en schuif nog 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven.


Tip:
Dien op met een beetje Griekse yoghurt.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.