Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde aubergines

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 aubergines
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 200 g gehakt
  • 1 blik tomaten vruchtvlees
  • laurierbladpoeder
  • tijm
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de aubergines in de lengte in 2 en bak ze in de olie met het snijvlak naar beneden tot ze licht gekleurd zijn. Laat op keukenpapier uitlekken en schraap het vruchtvlees er uit.
  • Pel en snipper de uien en de look en stoof ze in de olie. Voeg het vlees en het vruchtvlees van de aubergines toe en roerbak het los.
  • Kruid met peper, tijm en laurierblad en giet er het tomaten vruchtvlees bij.
  • Roer er dan de uitgelekte rijst bij en vul hiermee de helft van de schillen. Dek af met de andere helften en schuif nog 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven.


Tip:
Dien op met een beetje Griekse yoghurt.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!