Gevulde aubergines
Ingrediënten
- 200 g Bosto Snelkookrijst
- 4 aubergines
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 200 g gehakt
- 1 blik tomaten vruchtvlees
- laurierbladpoeder
- tijm
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de aubergines in de lengte in 2 en bak ze in de olie met het snijvlak naar beneden tot ze licht gekleurd zijn. Laat op keukenpapier uitlekken en schraap het vruchtvlees er uit.
- Pel en snipper de uien en de look en stoof ze in de olie. Voeg het vlees en het vruchtvlees van de aubergines toe en roerbak het los.
- Kruid met peper, tijm en laurierblad en giet er het tomaten vruchtvlees bij.
- Roer er dan de uitgelekte rijst bij en vul hiermee de helft van de schillen. Dek af met de andere helften en schuif nog 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven.
Tip:
Dien op met een beetje Griekse yoghurt.