Spring naar de inhoud

Gebakken feta en tomaten met Bosto Brown + Linzen

60min

Gebakken feta en tomaten met Bosto Brown + Linzen

Ingrediënten

4 personen

60min
  • 200 g Bosto Brown
  • 250 g Griekse feta
  • 1⁄2 kilo veelkleurige tomaten
  • 2 teentjes look
  • 70 g zwarte Griekse kalamataolijven
  • klein bosje basilicum
  • enkele takjes verse oregano
  • sap en rasp van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de rijstmix volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verkruimel de feta in een ovenschaal en snijd de tomaten in vier stukken.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Plet de look met de platte kant van een keukenmes.
  • Voeg alles samen met feta.
  • Besprenkel rijkelijk met olijfolie, citroensap, blaadjes oregano en citroensap en -rasp. Kruid met peper en zout.
  • Zet 25 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn. Strooi er de basilicumblaadjes over en serveer samen met de rijst.

Gebakken feta en tomaten met Bosto Brown + Linzen

Ingrediënten

4 personen

60min
  • 200 g Bosto Brown
  • 250 g Griekse feta
  • 1⁄2 kilo veelkleurige tomaten
  • 2 teentjes look
  • 70 g zwarte Griekse kalamataolijven
  • klein bosje basilicum
  • enkele takjes verse oregano
  • sap en rasp van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de rijstmix volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verkruimel de feta in een ovenschaal en snijd de tomaten in vier stukken.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Plet de look met de platte kant van een keukenmes.
  • Voeg alles samen met feta.
  • Besprenkel rijkelijk met olijfolie, citroensap, blaadjes oregano en citroensap en -rasp. Kruid met peper en zout.
  • Zet 25 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn. Strooi er de basilicumblaadjes over en serveer samen met de rijst.