Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Gebakken feta en tomaten met Bosto Brown + Linzen
Ingrediënten
4
personen
60min
200 g Bosto Brown
250 g Griekse feta
1⁄2 kilo veelkleurige tomaten
2 teentjes look
70 g zwarte Griekse kalamataolijven
klein bosje basilicum
enkele takjes verse oregano
sap en rasp van 1 citroen
olijfolie
peper en zout
50 g voorgekookte linzen
Bereiding
Bereid de rijstmix volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verkruimel de feta in een ovenschaal en snijd de tomaten in vier stukken.
Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
Plet de look met de platte kant van een keukenmes.
Voeg alles samen met feta.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie, citroensap, blaadjes oregano en citroensap en -rasp. Kruid met peper en zout.
Zet 25 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn. Strooi er de basilicumblaadjes over en serveer samen met de rijst.