Eenpansgerecht met gehakt en ratatouille
30 min
4
Ingrediënten
- 225 g Bosto snelkookrijst
- 2 potten Bosto saus Ratatouille
- 200 g lamsgehakt
- 1 sjalot
- 12 kerstomaten
- 16 mini mozzarellabolletjes
- 50 g jonge spinazie
- 2 takken oregano
- 2 takken tijm
- 3 takken basilicum
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
- Canjunkruiden
Bereiding
- Pel en snijd de sjalot in halve maantjes.
- Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot aan. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoger vuur rul. Kruid met de cajunkruiden, peper en zout. Rits de tijm en de oregano van hun steel en voeg deze toe.
- Voeg de rijst, de ratatouillesaus en 1 bokaal water toe en laat alles gedurende 10 minuten op een rustig vuur pruttelen met een deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de kerstomaatjes in twee.
- Voeg de spinazie toe en roer alles goed door. Verdeel de kerstomaatjes en de bolletjes mozzarella over het gerecht en laat alles onder deksel nog 5 min. smelten. Werk af met enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.