Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Citrussalade met Bosto Quinoa voorgestoomd en gebakken feta

Ingrediënten

  • 200g Bosto Quinoa 3 kleuren voorgestoomd
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes (roze of geel)
  • 1 citroen
  • 1 flinke bussel waterkers
  • 200g feta
  • 1/2 theelepel roze peperkorrels
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak je quinoa lekker krokant in de oven: verwarm je oven voor op 200° C, leg een siliconematje op de bakplaat en verdeel het volledige potje Bosto Quinoa 3 kleuren over de bakplaat. 
  • Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Als de quinoa knapperig is, mag hij uit de oven. 
  • Neem aluminiumfolie en maak 2 papillotten: vul met feta, roze peperkorrels en Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout en voeg per papillot 2-3 tl olijfolie en wat druppels citroensap toe. Zet 12 minuten in de oven. 
  • Snij met een scherp mes de boven- en onderkant van de sinaasappel, zet recht en snij de schil van boven naar onder, tot het vlees blootligt.  
  • Neem de sinaasappel in de hand en hou boven een kommetje. Snij met je mes de partjes van tussen de vliezen en vang het sap op. Doe hetzelfde met de pompelmoes.  
  • Klop een vinaigrette van 3 el van het opgevangen sap, het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.  
  • Verdeel de waterkers over de borden, samen met de partjes sinaasappel en pompelmoes. Besprenkel met de vinaigrette en de crunchy quinoa. Serveer met de gebakken feta. 

Producten uit dit recept

Voorgestoomde bruine rijst en quinoa
Bereidingstijd: 1,5'
Voorgestoomde Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 1,5'
Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!