Citrussalade met Bosto Quinoa voorgestoomd en gebakken feta
Ingrediënten
- 200g Bosto Quinoa 3 kleuren voorgestoomd
- 1 sinaasappel
- 1 pompelmoes (roze of geel)
- 1 citroen
- 1 flinke bussel waterkers
- 200g feta
- 1/2 theelepel roze peperkorrels
- 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Maak je quinoa lekker krokant in de oven: verwarm je oven voor op 200° C, leg een siliconematje op de bakplaat en verdeel het volledige potje Bosto Quinoa 3 kleuren over de bakplaat.
- Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Als de quinoa knapperig is, mag hij uit de oven.
- Neem aluminiumfolie en maak 2 papillotten: vul met feta, roze peperkorrels en Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout en voeg per papillot 2-3 tl olijfolie en wat druppels citroensap toe. Zet 12 minuten in de oven.
- Snij met een scherp mes de boven- en onderkant van de sinaasappel, zet recht en snij de schil van boven naar onder, tot het vlees blootligt.
- Neem de sinaasappel in de hand en hou boven een kommetje. Snij met je mes de partjes van tussen de vliezen en vang het sap op. Doe hetzelfde met de pompelmoes.
- Klop een vinaigrette van 3 el van het opgevangen sap, het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de waterkers over de borden, samen met de partjes sinaasappel en pompelmoes. Besprenkel met de vinaigrette en de crunchy quinoa. Serveer met de gebakken feta.