Cantonese rijst met gekonfijte eend
Ingrediënten
- 360 g Bosto Snelkookrijst
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel sesamolie
- 600 g eendenborst
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 1 pak paksoi
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oosterse vissaus
- 4 dl groentebouillon
- 250 g kerstomaatjes
- peper
Bereiding
- Marineer de eendenborst 30 minuten in de marinade en bak een dag op voorhand op een zacht vuur gedurende 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
- Snipper de uien en bak ze met de olie en de rijst 2 minuten aan.
- Hak de paksoi grof en roerbak deze erbij. Breng op smaak met de soja saus, de oosterse vissaus en peper.
- Giet er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 15 minuten.
- Snijd de tomaatjes in 2 en roer ze onder de rijst.
- Verdeel de eend in beetklare stukken en leg op de rijst en laat samen opwarmen.
Tip:
Je kan dit gerecht ook met gerookte kip klaar maken.