Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Cantonese rijst met gekonfijte eend

Ingrediënten

  • 360 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 600 g eendenborst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak paksoi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oosterse vissaus
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g kerstomaatjes
  • peper

Bereiding

  • Marineer de eendenborst 30 minuten in de marinade en bak een dag op voorhand op een zacht vuur gedurende 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
  • Snipper de uien en bak ze met de olie en de rijst 2 minuten aan.
  • Hak de paksoi grof en roerbak deze erbij. Breng op smaak met de soja saus, de oosterse vissaus en peper.
  • Giet er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 15 minuten.
  • Snijd de tomaatjes in 2 en roer ze onder de rijst.
  • Verdeel de eend in beetklare stukken en leg op de rijst en laat samen opwarmen.


Tip:
Je kan dit gerecht ook met gerookte kip klaar maken.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!