Brown Rice + Spelt + Quinoa met een groentestoofpotje
Ingrediënten
- 1 pak Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
- 400 g oranje pompoen
- 400 g tomates cerises rouges et jaunes
- 300 g panklare verse spinazie
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kurkuma
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 75 ml water
- 3 eetlepels olijfolie
- sap en rasp van ½ citroen
- peper en zout
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en de tenen knoflook in plakjes. Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen met schil in blokjes.
- Kook de Bosto rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de blokjes pompoen met de kurkuma en komijn erdoor en bak nog 4 minuten.
- Voeg de tomaatjes toe met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap en schenk er 75 ml water bij. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Bak de groenten 2-3 minuten verder tot de tomaatjes openspringen.
- Schep hand voor hand de spinazie door de groenten en laat de blaadjes al omscheppend garen.
- Serveer de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa in diepe borden en schep het groentestoofpotje erop.
Tip: Dit is een heerlijk gerecht om op te variëren. Vervang pompoen in de zomer door courgette of parten venkel of voeg als variatie olijven toe. Voor niet vegetariërs ook lekker met gebakken (merguez) worstjes of gebakken vis.