Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Brown Rice met linzen en heerlijke gegrilde tonijn

Ingrediënten

  • 150 g Bosto Brown Rice
  • 2 tonijnsteaks
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 1 zakje rucola
  • 2 el sesamzaad
  • 1 rode paprika in fijne reepjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 1/3 bosje koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de Bosto Brown Rice volgens de instructies op de verpakking.
  • Dep de tonijnsteaks droog, kruid ze met peper en zout en bak ze aan beide kanten in wat olijfolie gedurende 1,5 tot 2 minuten. Zorg dat de binnenkant nog rosé is.
  • Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de avocado in reepjes. Besprenkel de avocado met limoensap. Kruid met peper en zout.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Klop de helft van het limoensap met de 2 el sesamolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  • Rooster nu de sesamzaadjes tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de dressing onder de groenten en besprenkel met de zaadjes.
  • Snijd de tonijn in plakken. Serveer alles met de Bosto Brown Rice.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!