Skip to content
Filter icon Filter

Bosto Brown Rice met linzen en heerlijke gegrilde tonijn

Ingrediënten

  • 150 g Bosto Brown Rice
  • 2 tonijnsteaks
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 1 zakje rucola
  • 2 el sesamzaad
  • 1 rode paprika in fijne reepjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 1/3 bosje koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de Bosto Brown Rice volgens de instructies op de verpakking.
  • Dep de tonijnsteaks droog, kruid ze met peper en zout en bak ze aan beide kanten in wat olijfolie gedurende 1,5 tot 2 minuten. Zorg dat de binnenkant nog rosé is.
  • Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de avocado in reepjes. Besprenkel de avocado met limoensap. Kruid met peper en zout.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Klop de helft van het limoensap met de 2 el sesamolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  • Rooster nu de sesamzaadjes tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de dressing onder de groenten en besprenkel met de zaadjes.
  • Snijd de tonijn in plakken. Serveer alles met de Bosto Brown Rice.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.