Bosto Brown Rice met linzen en heerlijke gegrilde tonijn
2
Ingrediënten
- 150 g Bosto Brown Rice
- 2 tonijnsteaks
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 zakje rucola
- 2 el sesamzaad
- 1 rode paprika in fijne reepjes
- sap van 1 limoen
- 2 el sesamolie
- 1/3 bosje koriander
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 50 g voorgekookte linzen
Bereiding
- Bereid de Bosto Brown Rice volgens de instructies op de verpakking.
- Dep de tonijnsteaks droog, kruid ze met peper en zout en bak ze aan beide kanten in wat olijfolie gedurende 1,5 tot 2 minuten. Zorg dat de binnenkant nog rosé is.
- Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en de avocado in reepjes. Besprenkel de avocado met limoensap. Kruid met peper en zout.
- Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
- Klop de helft van het limoensap met de 2 el sesamolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
- Rooster nu de sesamzaadjes tot ze beginnen te kleuren.
- Meng de dressing onder de groenten en besprenkel met de zaadjes.
- Snijd de tonijn in plakken. Serveer alles met de Bosto Brown Rice.