Boerenkoolslaatje met quinoa, druiven en kip
Ingrediënten
- 1 builtje Bosto 3 kleuren Quinoa
- 250 g boerenkool fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 2 gare kipfilets
- 1 tros witte druiven
- ½ rode ui
- 100 ml citroensap
- 150 ml olijfolie extra vergine
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 2 teentjes look fijngesnipperd
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
- Meng de boerenkool met de olijfolie, peper en zout. Laat 15 minuutjes staan tot de boerenkool wat zachter wordt.
- Snij de druiven in twee, de kip in blokjes, en de ui in halvemaantjes. Doe alles bij de salade en meng goed.
- Doe het citroensap, de 150 ml olijfolie, mosterd, honing en look in een kommetje en klop tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Giet over de salade en serveer meteen.