Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Boerenkoolslaatje met quinoa, druiven en kip

Ingrediënten

  • 1 builtje Bosto 3 kleuren Quinoa
  • 250 g boerenkool fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 gare kipfilets
  • 1 tros witte druiven
  • ½ rode ui
  • 100 ml citroensap
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
  • Meng de boerenkool met de olijfolie, peper en zout. Laat 15 minuutjes staan tot de boerenkool wat zachter wordt.
  • Snij de druiven in twee, de kip in blokjes, en de ui in halvemaantjes. Doe alles bij de salade en meng goed.
  • Doe het citroensap, de 150 ml olijfolie, mosterd, honing en look in een kommetje en klop tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Giet over de salade en serveer meteen.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Nutri-Score
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!