Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Barbecuesalade met wilde rijst en limoen-dilledressing

Ingrediënten

  • 2 zakjes van 125g Bosto Wild
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 10 zwarte olijven
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 200 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 pak feta
  • Verse dille
  • Verse munt
  • 2 limoenen (sap)
  • 2 + 4 el olijfolie
  • 1 mespuntje mosterd
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de wilde rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. Doe in een grote kom.
  • Snijd de courgette in schijfjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de schijfjes courgette tot ze mooie grillstreepjes hebben, doe bij de rijst. Besprenkel ook de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de grill en laat ze mooi garen. Doe ze in de salade.
  • Blancheer de erwtjes in licht gezouten water en giet af.
  • Geef de salade kleur met de olijven, erwtjes, verkruimelde feta en de granaatappel.
  • Hak de dille fijn en besprenkel er al wat van over de salade.
  • Maak de vinaigrette: doe de 4 el olijfolie, het limoensap, de rest van de dille, mosterd, peper en zout en klop tot een vinaigrette. Breng hiermee de salade op smaak.
  • Werk af met wat blaadjes verse munt. Perfect met gegrilde kip, vis of ander lekkers van op de barbecue.

Producten uit dit recept

Wild
Bereidingstijd: 18'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!