Auberginetoast met groene asperges, gepocheerd eitje en Bosto Brown voorgestoomde rijst
Ingrediënten
- 400 g Bosto Brown voorgestoomde rijst
- 1 aubergine
- 12 groene asperges
- balsamico
- 2 verse eieren
- parmezaanse kaasschilfers
- 4 plakken serranoham
- verse munt
- fikse scheut witte wijnazijn
- olijfolie (extra vergine)
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken in een vergiet en besprenkel met grof zeezout. Laat een halfuurtje staan en verwijder het zout.
- Besprenkel de aubergineschijven met olijfolie, kruid met peper en zout.
- Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden, tot ze begint te roken. Gril de aubergineschijven.
- Snijd het houterige gedeelte van de groene asperges. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze tot ze knapperig maar gaar zijn. Doe er wat balsamico over.
- Zet een pot met veel water op het vuur en breng tot aan het kookpunt. Breek een ei in een kom.
- Doe wat azijn in het water en roer erin met een houten lepel. Giet zachtjes het verse ei in het water. Doe hetzelfde met het tweede ei. Kook 3 minuten en schep de gepocheerde eitjes voorzichtig uit het water.
- Serveer de plakken gegrilde aubergine met de asperges en het ei. Werk af met de ham, parmezaan, munt, olijfolie, peper en zout.
Heerlijk met Bosto Brown voorgestoomde rijst.