Arroz con pollo uit Venezuela
Ingrediënten
- 400 g Bosto Snelkookrijst
- 8 kleine trostomaten in stukken gesneden
- 1 gesnipperde ui
- 2 rode paprika’s in stukken gesneden
- 1 dunne prei in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- 125 ml droge witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 1 biologische kip in stukken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g rozijnen
- 12 gehalveerde zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiding
- Doe de tomaten, ui, paprika, prei, knoflook, wijn en een 125 ml bouillon in de blender en meng alles tot een gladde saus. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Leg de stukken kip in een lage braadpan en schenk de saus erover. Breng het geheel op zacht vuur aan de kook en stoof de kip in 30 minuten zachtjes gaar.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de rijst erdoor. Bak de rijst 2-3 minuten.
- Neem de stukken kip uit de saus en leg ze op een bord. Roer de resterende bouillon door de saus en roer er vervolgens de gebakken rijst, rozijnen, olijven en kappertjes door.
- Leg de stukken kip in de rijst en bak het gerecht afgedekt nog 20 minuten zachtjes gaar.
- Serveer met een groene salade.
Tip
Laat de kip door de slager in stukken snijden of koop kippenbouten.