Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

‘De liefde van de man gaat door de maag’ en ‘diamonds are a girl’s best friend’. Deze twee uitspraken hoor je vaak rond Valentijn. Als we ze voor een romantisch diner in een gerechtje moeten verenigen, dan kiezen we resoluut voor een bordje met parelcouscous!

Bosto, parelcouscous, recept, bosto rijst, valentijn

 

Parelcouscous: het pareltje van de couscous? 

Parelcouscous heeft misschien een glansrijke naam, maar is niet chiquer dan ‘gewone’ couscous. Oorspronkelijk was het voor de arme bevolking van Israël zelfs een substituut voor rijst. De allereerste premier van het land, David Ben-Gurion, liet de rijstvervanger in 1953 maken door een voedselverwerkingsbedrijf. Daar werd parelcouscous uitgevonden: dikke, parelvormige pastabolletjes. Die stonden dan ook even bekend als ‘Ben-Gurion rijst’. En dat is best verwarrend: is het nu rijst, pasta of couscous? 

Parelcouscous wordt, net zoals gewone couscous, gemaakt van tarwe en is dus eigenlijk een soort pasta. Het verschil met gewone couscous? Dat zit hem dan weer in de bereidingswijze én in de smaak. In tegenstelling tot couscous, moet parelcouscous tien minuten koken in water. En heeft het een zachte, volle smaak. 

Salade van parelcouscous & basilicum 

Je kan parelcouscous op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Daarom is het ook een ideaal gerecht om je lief mee te verrassen. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke salade van met basilicum, cocktailtomaatjes en avocado. Deze lekker lichte schotel is perfect om de avond mee in te zetten! 

Bekijk het recept hier.

Bosto - Parelcouscous, frisse groenten, avocado

Warme parelcouscous met spek en spinazie in roomsaus 

Ben je niet zo voor ‘speciale’ gerechten? Dan is dit warme recept met parelcouscous en roomsaus misschien iets voor jou. Zo doe je toch iets speciaals met de vertrouwde, Belgische spek en spinazie. 

Bekijk het recept hier.

Bosto - Parelcouscous, spinazie, spek

Vegetarische groententajine met parelcouscous 

Steek je graag wat meer tijd in het diner om je partner te laten zien hoe speciaal hij of zij is? En doe je ook graag iets extra voor het milieu? Dan is dit vegetarische recept met seizoensgroenten van bij ons wat je zoekt! En met zeven verschillende groenten heb je meteen ook alle vitaminen binnen die je nodig hebt om de avond, euhm, romantisch af te sluiten. 

Bekijk het recept hier.

Bosto - recept 7 groenten parelcouscous

Gerelateerde producten

Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'
Parelcouscous Rijst
Bereidingstijd: 12'
Bio Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!