Snelle varken stoofpotje met basmati en kurkuma

Ingrediënten
- 250 g Bosto Basmati
- 2 eetlepels kurkuma
- 2 uien
- olie
- 600 g varkensstoofvlees
- 2 dl kokosmelk
- 3 eetlepels gemalen amandelen
- currypoeder
- ketjap ( zoete soja saus)
- 2 courgetten
Bereiding
- Kook de rijst beetgaar in water waaraan je de kurkuma hebt toegevoegd. Giet af en houd warm.
- Snipper ondertussen de ui en stoof in een pan met wat olie . Voeg het vlees toe, laat aan alle kanten aanbakken en giet er dan de kokosmelk en het amandelpoeder bij en kruid met currypoeder en ketjap .
- Dek af en laat 20 minuten stoven .
- Snijd de courgetten in slierten met behulp van een dunschiller en stoom ze .
- Dien het stoofpotje op met de rijst en de courgettes .
Tip
Een pittige pindasaus is hierbij een aanrader