Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle varken stoofpotje met basmati en kurkuma

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 uien
  • olie
  • 600 g varkensstoofvlees
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 eetlepels gemalen amandelen
  • currypoeder
  • ketjap ( zoete soja saus)
  • 2 courgetten

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar in water waaraan je de kurkuma hebt toegevoegd. Giet af en houd warm.
  • Snipper ondertussen de ui en stoof in een pan met wat olie . Voeg het vlees toe, laat aan alle kanten aanbakken en giet er dan de kokosmelk en het amandelpoeder bij en kruid met currypoeder en ketjap .
  • Dek af en laat 20 minuten stoven .
  • Snijd de courgetten in slierten met behulp van een dunschiller en stoom ze .
  • Dien het stoofpotje op met de rijst en de courgettes .


Tip
Een pittige pindasaus is hierbij een aanrader

Producten uit dit recept

Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'
Basmati Extra Long Rice
Bereidingstijd: 10-12'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.