Quinoa wortelsalade met paprika en feta
Ingrediënten
- 50 g Bosto Quinoa
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 50 g wortelreepjes (in julienne gesneden)
- ¼ gele paprika in blokjes
- ½ eetlepel bieslook fijngeknipt
- 25 g feta in kleine blokjes
- 2 zwarte olijven gehalveerd
Bereiding
- Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
- Klop het sinaasappelsap met de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper in een kom tot een dressing en schep de warme quinoa erdoor. Schep ook de wortelreepjes en paprikablokjes erdoor. Laat de quinoa-salade afkoelen.
- Schep de bieslook door de quinoa-salade en schep de salade in de lunchbox. Garneer met de feta en olijven. Bewaar de lunchsalade tot gebruik liefst in de koelkast.