Pasta fusilli maïs-quinoa met zalmfilet en prei
Ingrediënten
- 1 pak BOSTO fusilli maïs-quinoa
- (400 gr) 4 preistengels
- 500 g mascarpone
- 1 bundel waterkers
- 360 g zalmfilet
- 1 zakje viskruidenmengeling
- 6 el olijfolie
- 2 el chardonnay azijn
- peper en zout
- nootmuskaat
Bereiding
- Snijd de preistengels overlangs in 2 en spoel ze onder koud stromend water.
- Snijd de prei vervolgens in halve ringen.
- Stoof de prei aan en kruid goed af met peperzout en een beetje nootmuskaat
- Wanneer de prei zacht is voeg er dan de mascarpone aan toe en laat nog een 5 tal minuutjes verder garen.
- Spoel de waterkers in een ruime kom met water en verwijder de slechte blaadjes.
- Kook de fusilli zoals vermeld op de verpakking.
- Bak ondertussen de zalm in een pan met olijfolie eerst op de velkant voor 2 minuten. Keer ze om en laat ze daarna verder garen Kruid goed af met de viskruidenmengeling.
- Serveer de fusilli met de mascarponesaus, de gebakken zalm en werk bovenop af met de waterkers die op smaak gebracht is met peper, zout en een scheutje dressing van olijfolie en chardonnay azijn.