Pad Thai van jasmijnrijst met kip
30 min
4
Ingrediënten
- 250 g (2 builtjes) Bosto Thai Jasmine Rice
- 300 g kipfilet
- 4 el arachideolie
- 250 g sojascheuten
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 4 lente-uien
- 1/2 chilipeper
- 1 limoen
- 3 el vissaus
- 4 el sojasaus
- 20 g pindanoten
- 2 eieren
Bereiding
- Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken en houd deze even opzij.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de helft fijn. Snijd ook de lente-ui in fijne ringen.
- Snij de kip in fijne reepjes en bak ze in 2 el arachideolie op een hoog vuur in de wok. Kruid ze met peper en haal ze uit de pan.
- Doe de rest van de arachideolie in de pan en voeg er de sjalot, knoflook, chilipeper en de helft van de lente-ui aan toe. Roerbak deze op een middelhoog vuur en duw ze dan aan één kant van de pan. Voeg de eieren toe en bak ze in de pan en roer ze goed los tot een roerei. Voeg de rijst toe en meng alles opnieuw.
- Voeg daarna vissaus en sojasaus toe en daarna de stukjes gebakken kip. Meng alles goed door elkaar en meng er de sojascheuten door en laat nog even doorwarmen op een zacht vuur. Roer regelmatig door.
- Voeg eventueel nog een frisse toets toe met limoensap.
- Werk af met fijngesneden lente-uitjes, geroosterde en gehakte pindanootjes en een partje limoen.