Skip to content
Filter icon Filter

Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 400 g kipfilet
  • schuin in dikke plakken gesneden
  • 2 takjes salie
  • blaadjes geplukt
  • 80 g serranoham
  • in de lengte gehalveerd
  • 4 eetlepels olie
  • optioneel 1 (gele of groene) courgette
  • gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 zakje rucola
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de salieblaadjes erop. Wikkel de serranoham eromheen.
  • Verhit 2 eetlepels olie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Braad de kip gaar in ca. 7 min., afhankelijk van de dikte van de kip. Draai regelmatig om.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de courgette 5 min. Voeg de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof de groenten afgedekt in 15 min. gaar.
  • Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden. Schep de groenten erop. Snijd de kip schuin doormidden, verdeel over de borden en verdeel de rucola erover.

 

Tip: Stoof de olijven mee met de courgette en tomaatjes.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.