Kedgeree, schotse rijst salade met gerookte zalm

Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 4 eieren
- 2 kardemonpeulen
- 1 gerookte haring
- 2 dl melk
- 4 eetlepels boter
- kaneelpoeder
- 1 citroen
- peper
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Kook de rijst in ruim veel water met de kruiden beet gaar.
- Doe ondertussen de gerookte haring in een pan met de melk en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
- Schep de vis uit de melk en verwijder het vel en de graten.
- Verdeel de vis verder in flinters.
- Meng met de in reepjes gesneden gerookte zalm.
- Pel de eieren. Snijd er 2 in plakjes. Haal het eigeel van de 2 andere uit het ei en plet de dooiers en eiwitten apart.
- Giet de rijst af en roer er de boter door. Meng er dan voorzichtig de vis en de geplette eiwitten bij.
- Breng op smaak met citroensap en peper.
- Werk af met de geplette eierdooiers en de sneetjes hard gekookt ei.
Tip:
Je kan de rijst ook met een uitgebreidere reeks kruiden op smaak brengen: currypoeder koriander zaadjes en gember poeder en kurkuma.