Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Groentetian met zilvervliesrijst en mozzarella

Bosto - Recept - Groententian met mozarella en basmati rijst

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Brown (builtjes)
  • 2 kleine courgettes
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten (bij voorkeur San Marzano)
  • 4 rode uien (afhankelijk van de grootte)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 kleine laurierblaadjes
  • 4 bolletjes mozzarella
  • 2 dl groentebouillon (water + ½ blokje)
  • 6 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bestrijk een grote ovenschaal (± 24 x 34 cm) met 1 el olijfolie. Knip de kookbuiltjes open en strooi de ongekookte rijst in de schaal. Giet de hete bouillon erbij, voeg de laurierblaadjes toe en laat even staan.
  • Snijd de tomaten, courgettes, rode uien en aubergine in dunne plakjes. De aubergineplakken mag je nog eens in 2 of 4 snijden, als die nog te groot zijn. Snijd 3 bolletjes mozzarella in dunne plakjes. (Heb jij trouwens tips om mozzarella te snijden zonder scheuren?)
  • Zet de plakjes groenten en mozzarella rechtop in een kleurrijk rijtje boven op de rijst. Besprenkel met 5 el olijfolie en bestrooi met de geperste teentjes knoflook.
  • Borstel de olie tussen de rijen. Geef zeker wat extra aandacht aan de plakjes courgette en aubergine, zodat ze beter bakken. Kruid nog af met peper en zout en strooi de tijm en rozemarijn er overheen.
  • Dek de schotel goed af met aluminiumfolie en bak 30 minuten. De rijst zal het vocht van de groenten en mozzarella opnemen.
  • Verwijder de folie en bestrooi met de 4e bol mozzarella, die je kleine stukjes scheurt. Zet de schotel daarna nog eens 30 minuten in de oven. Maar zonder folie, dit keer.
  • Je kunt de schotel als vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen serveren. Of je kunt er een mals stukje vlees bij grillen en serveren voor 6 personen. In dat geval zijn de plakjes mozzarella tussen de groenten niet superbelangrijk. Maar wel superlekker, natuurlijk.

Tip: Je kunt de bruine rijst vervangen door andere langkokende Bosto rijst, zoals Wilde rijst of Bruine Basmati.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!