Gevulde druivenbladeren
Ingrediënten
- 200 g Bosto Snelkookrijst
- 16 druivenbladeren
- 2 kleine tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels olie
- 1 blikje kikkererwten
- muntblaadjes
- peterselie
- nootmuskaat
- peper
- 4 eetlepels olie
- peper
- 2 citroenen
Bereiding
- Kook de rijst beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Breng als je verse druivenbladeren gebruikt, een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de bladeren 3 minuten. Zet de pan van het vuur en leg de bladeren op een rooster om af te koelen. Week, als je in pekel geconserveerde bladeren gebruikt, de bladeren 30 minuten in heet water, laat ze uitlekken, spoel ze grondig af en dep ze droog met keukenpapier.
- Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukken .
- Pel en snipper de ui en de look.
- Stoof in de olie en voeg er de geplette kikkererwten aan toe.
- Snipper er de kruiden en de tomaten bij. Roer onder rijst en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
- Vul de bladeren elk met een beetje van de bereiding en schik ze in een pan.
- Giet er water bij tot ze net niet onderstaan en laat op matig vuur met een deksel op de pan gedurende 20 minuten garen en laat dan op kamertemperatuur komen.
- Maak de vinaigrette met wat kookvocht en het sap van 1 van de citroenen en snijd de andere in plakjes.
- Giet de saus over de afgekoelde gevulde bladeren en werk af met de schijfjes citroen.
Tip:
Maak dit gerecht zeker een dag op voorhand voor het meeste smaak.