Skip to content
Filter icon Filter

Bosto rijstsalade

Ingrediënten

  • 2 zakjes Bosto snelkookrijst
  • 250g groene bonen. Koop ze zo vers mogelijk
  • omwille van hun mooie kleur en knapperigheid.
  • Olijven (groene of zwarte
  • naar keuze)
  • Een blik tonijn (400g). Liever geen tonijn? Kies dan voor ham: minstens even lekker!
  • 2 eieren
  • Een handvol veldsla
  • Mayonaise
  • peper & zout
  • olijfolie en azijn

Bereiding

  • Kook de rijst, giet hem af en laat hem afkoelen in een grote schotel.
  • Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, terwijl je de rijst kookt. Pel de boontjes.
  • Verwarm water in een kookpot. Wanneer het water begint te sudderen, voeg je de boontjes toe. Laat ze slechts enkele minuten koken, zodat ze lekker knapperig blijven.
  • Kook vervolgens de eieren, tot ze net niet hardgekookt zijn (ongeveer 8 minuten zoals de rijst 😊)
  • Giet de tonijn af, snijd de olijven in reepjes en was de veldsla.
  • Voeg de tonijn, de olijven en de kerstomaatjes toe aan de grote rijstschotel.
  • Doe er vervolgens wat mayonaise en olijfolie bij. Kruid met peper, zout en azijn, naargelang je smaak. Meng alles.
  • Pel de eieren en snijd ze in 8 stukjes. Voeg ze samen met de veldsla toe om de schotel af te werken.
  • Zet de rijstsalade één uur in de koelkast.
  • Serveer de salade lekker koud, bij de barbecue of als lekkernij op zich.

Een recept van de blogster Chronique d’une maman débordée.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.