Bosto rijstsalade
Ingrediënten
- 2 zakjes Bosto snelkookrijst
- 250g groene bonen. Koop ze zo vers mogelijk
- omwille van hun mooie kleur en knapperigheid.
- Olijven (groene of zwarte
- naar keuze)
- Een blik tonijn (400g). Liever geen tonijn? Kies dan voor ham: minstens even lekker!
- 2 eieren
- Een handvol veldsla
- Mayonaise
- peper & zout
- olijfolie en azijn
Bereiding
- Kook de rijst, giet hem af en laat hem afkoelen in een grote schotel.
- Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, terwijl je de rijst kookt. Pel de boontjes.
- Verwarm water in een kookpot. Wanneer het water begint te sudderen, voeg je de boontjes toe. Laat ze slechts enkele minuten koken, zodat ze lekker knapperig blijven.
- Kook vervolgens de eieren, tot ze net niet hardgekookt zijn (ongeveer 8 minuten zoals de rijst 😊)
- Giet de tonijn af, snijd de olijven in reepjes en was de veldsla.
- Voeg de tonijn, de olijven en de kerstomaatjes toe aan de grote rijstschotel.
- Doe er vervolgens wat mayonaise en olijfolie bij. Kruid met peper, zout en azijn, naargelang je smaak. Meng alles.
- Pel de eieren en snijd ze in 8 stukjes. Voeg ze samen met de veldsla toe om de schotel af te werken.
- Zet de rijstsalade één uur in de koelkast.
- Serveer de salade lekker koud, bij de barbecue of als lekkernij op zich.
Een recept van de blogster Chronique d’une maman débordée.