Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto dessertrijst met notenmelk, pistache en amandelschaafsel

Ingrediënten

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml amandel- of hazelnoot melk
  • 50 g pistachenoten
  • ongezouten en gepeld
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 blaadjes munt
  • Sap en schil van 1 gewassen citroen

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst met de amandelmelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Hak de pistachenoten fijn en rooster ze licht in een droge pan. Schud ze op een bord om af te koelen.
  • Rooster in dezelfde pan de geschaafde amandelen tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen op een bord.
  • Rasp de schil van de citroen en gebruik deze voor de garnering.
  • Meng de gehakte pistachenoten en citroenschil door de rijst en naar smaak ook wat citroensap.
  • Verdeel de warme of koude rijst over 4 glazen en garneer met het amandelschaafsel en muntblaadjes.

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.