Bosto dessertrijst met notenmelk, pistache en amandelschaafsel
Ingrediënten
- 250 g Bosto dessertrijst
- 200 ml amandel- of hazelnoot melk
- 50 g pistachenoten ongezouten en gepeld
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 4 blaadjes munt
- Sap en schil van 1 gewassen citroen
Bereiding
- Bereid de dessertrijst met de amandelmelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
- Hak de pistachenoten fijn en rooster ze licht in een droge pan. Schud ze op een bord om af te koelen.
- Rooster in dezelfde pan de geschaafde amandelen tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen op een bord.
- Rasp de schil van de citroen en gebruik deze voor de garnering.
- Meng de gehakte pistachenoten en citroenschil door de rijst en naar smaak ook wat citroensap.
- Verdeel de warme of koude rijst over 4 glazen en garneer met het amandelschaafsel en muntblaadjes.