Avocadokrokodil
Ingrediënten
- Bosto chips (verkrijgbaar in de smaken paprika, pizza, sweet chili & mediterranean)
- 1 rijpe avocado
- 1/2 wortel
- 1 plakje komkommer
- 1 zwarte olijf
- 1 limoen
- een paar kerstomaatjes
- 1 rode chilipeper
- koriander of munt
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de avocado doormidden. Ontpit en lepel het vruchtvlees uit. Doe dit in een kommetje of maatbeker met sap van de limoen. Bewaar 1 uitgelepelde helft van de avocado.
- Kruid met peper en zout. Prak het met een vork of mix het fijn met een mixer. Lepel terug in je lege avocadoschil.
- Snij een stukje wortel in halve maantjes. Halveer het komkommerplakje en de olijf. Vorm hiermee oogjes. Tover de halve gevulde avocado nu om tot een krokodil. Serveer met chips.
- Tip 1: meng er wat in blokjes gesneden kerstomaatjes, fijngehakte munt en koriander en een fijngehakt chilipepertje onder en je hebt een lekkere guacamole.
- Tip 2: “ja maar en de rest van die wortel en komkommer?” Die snij je toch gewoon in balkjes en serveert die mee met de rest?
Een recept voor Bosto door bloggers Vaderklap.