Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Avocadokrokodil

Ingrediënten

  • Bosto chips (verkrijgbaar in de smaken paprika, pizza, sweet chili & mediterranean)
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 wortel
  • 1 plakje komkommer
  • 1 zwarte olijf
  • 1 limoen
  • een paar kerstomaatjes
  • 1 rode chilipeper
  • koriander of munt
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden. Ontpit en lepel het vruchtvlees uit. Doe dit in een kommetje of maatbeker met sap van de limoen. Bewaar 1 uitgelepelde helft van de avocado.
  • Kruid met peper en zout. Prak het met een vork of mix het fijn met een mixer. Lepel terug in je lege avocadoschil.
  • Snij een stukje wortel in halve maantjes. Halveer het komkommerplakje en de olijf. Vorm hiermee oogjes. Tover de halve gevulde avocado nu om tot een krokodil. Serveer met chips.
  • Tip 1: meng er wat in blokjes gesneden kerstomaatjes, fijngehakte munt en koriander en een fijngehakt chilipepertje onder en je hebt een lekkere guacamole.
  • Tip 2: “ja maar en de rest van die wortel en komkommer?” Die snij je toch gewoon in balkjes en serveert die mee met de rest?


Een recept voor Bosto door bloggers Vaderklap.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!