Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Quiz: Welk rijsttype ben jij?

Kan jij uren spenderen met je neus in de kookboeken – en vervolgens in de keuken – of moet een maaltijd met één druk op de knop klaar zijn voor jou? Of je nu een diehard chef bent of iemand die het zich liever gemakkelijk maakt, als het op Bosto-rijstgerechten aankomt is er voor ieder wel wat wils. Qua smaak én bereidingswijze.

Doe mee met onderstaande quiz (10 vragen) en ontdek welk rijsttype jij bent! Wij tippen op basis daarvan enkele aangepaste gerechten die jou op het lijf zijn geschreven.

QUIZ

1. Wanneer je kookt, hoeveel tijd spendeer je gemiddeld in de keuken?

A. Ik haal alles uit de kast (letterlijk). Een uur of twee is niet ongewoon. Voor speciale gelegenheden maak ik soms dagen op voorhand iets klaar, zodat alles goed kan marineren.

B. Alles onder het uur, snel maar vers en vooral ook gezond.

C. Maximum een halfuur, bij voorkeur een kwartiertje. Als het maar niet te veel (nieuwe) ingrediënten vraagt.

D. Ik probeer alles eens uit, hoelang het ook duurt. Zolang het maar smaakt en er goed uitziet. 


2. Wat gebruik jij het meest in de keuken?

A. Een uitgebreide messen- en pannenset, en een slowcooker, natuurlijk.

B. Een ovenschotel of stoofschotel.

C. De microgolfoven.

D. Een stoommandje, tajine, sushi-matje… Als het maar authentiek is!


3. Boodschappen doen, hoe verloopt dat doorgaans?

A. Na uren inspiratie opdoen online en in talloze kookboeken, ga ik op zoek naar de beste ingrediënten.

B. Ik maak een overzichtelijk boodschappenlijstje voor een hele week, soms laat ik het aan huis leveren.

C. Mijn supermarktroute en boodschappenmandje zien er altijd hetzelfde uit, ik neem wat ik ken.

D. Ik laat me inspireren door (online) foodtrends en hippe restaurants in de buurt, dan shop ik lokaal en probeer ik er zelf mee aan de slag te gaan.


4. Als iemand je keukenkast of koelkast zou opentrekken, wat valt er dan meteen op?

A. Het is volgestouwd met verse topproducten.

B. Heel veel gezonde producten, vaak volkoren.

C. Alle basisproducten vind je er – melk, rijst, eieren, brood, … – en niets meer.

D. Producten uit verschillende soorten keukens om mee te experimenteren.


5. Hoe maak jij je favoriete rijstgerecht het liefst klaar?

A. Zoals het hoort, met losse rijst, langzaam, zodat alle smaken zeker tot hun recht komen.

B. Ik stoom mijn rijst liefst, dat is lekker en gezond.

C. Snel en simpel, handig die kookbuiltjes.

D. Maakt niet veel uit, het dresseren en de rest van de ingrediënten maken het geheel af.  


6. Een nieuw (rijst)product op de markt! Uitproberen of niet?

A.Tuurlijk! Ik ga meteen op zoek naar een recept om het uit te proberen en voor te schotelen aan vrienden en familie.

B. Eerst even de ingrediëntenlijst checken, maar als het past binnen mijn weekmenu en voedingsplan, waarom niet!

C. Ik laat het waarschijnlijk links liggen.

D. Zonder twijfel probeer ik het uit!


7. Hoeveel kruiden gebruik je gemiddeld in een gerecht?

A. Zeker vier of vijf, een ideale mix kan een gerecht naar een hoger niveau tillen. 

B. Toch wel enkele, gezond en lekker gaan hand in hand.

C. Peper en zout, wat heb je meer nodig?

D. Zoveel als nodig, je kan er eindeloos mee variëren. 


8. Je organiseert een etentje. Wat staat er op het menu?

A. Een vijfgangenmenu, met aangepaste dranken.

B. Een ovenschotel of stoofschotel, en een heerlijk dessertje met fruit.

C. Iets dat snel klaar is, zodat ik tijd kan spenderen met mijn gasten. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

D. Allesbehalve Vlaamse kost.


9. Wat doe je met de restjes bij overschot? 

A. Ik maak er een nieuw recept mee.

B. Ik eet ze de volgende dag als lunch of ik vries ze in.

C. Restjes heb ik eigenlijk nooit want ik maak er soep van.

D. Ik voeg er andere ingrediënten of kruiden aan toe en zie wat dat doet qua smaak.


10. Een maaltijd is liefst lekker, maar hoe belangrijk is presentatie van een gerecht?

A. Smaak blijft het belangrijkste, maar een bord moet wel proper afgewerkt zijn.

B. Niet zo heel belangrijk, het moet je vooral smaken en verzadigd van tafel doen gaan.  

C.Waarom niet af en toe eens recht uit de pot eten? Het moet vooral snel en efficiënt zijn.

D. Presentatie is álles, een gerecht dat smaakt eens zo goed als het er mooi uitziet.


ANTWOORDEN

  • JE ANTWOORDDE MEESTAL A: Yes, chef. Jij houdt van koken, met een passie. Niets maakt jou gelukkiger dan nieuwe recepten en producten uitproberen en allerlei soorten kooktechnieken toepassen. Vrienden en familie komen graag bij jou op bezoek, want ze wéten hoe ongelooflijk hard ze zullen smullen.

    Wij denken dat dit risottorecept met spek en geitenkaas helemaal iets voor jou is. Meteen mét kortingsbon!

  • JE ANTWOORDDE MEESTAL B: Je kookt graag, maar het hoeft niet altijd zo speciaal te zijn. Zolang het maar lekker en gezond is, want een gebalanceerde levensstijl onderhouden is belangrijk voor jou. Of je nu enkel voor jezelf of voor het hele gezin kookt, een maaltijd zal altijd vol smaak en goede voedingsstoffen zitten.

    Volgens ons is onze Bosto Brown Rice met paddenstoelen en spinazie helemaal iets voor jou. Claim ook meteen je kortingsbon!

  • JE ANTWOORDDE MEESTAL C: Jij geniet van eten, maar voor jou mag het gerust zonder al te veel tralalala. Het moet vooral snel, efficiënt en lekker zijn. Iedere week heb jij ongeveer hetzelfde op het menu staan, en dat smaakt jou iedere keer opnieuw. En dat is wat telt!

    Probeer onze Bosto voorgestoomde rijst, met snelle pindakip en yoghurt. Snel, gemakkelijk en ook meteen met kortingsbon!

  • JE ANTWOORDDE MEESTAL D: Jij wéét wat de food trends zijn en van iedere keuken weet jij precies wat er lekker is en hoe je het klaarmaakt. Een echte foodie die houdt van hippe, nieuwe smaken en mooi gedresseerde bordjes. En daar experimenteer je graag mee in je eigen keuken – nadat je je eerst hebt laten inspireren, natuurlijk.

    Onze Bosto pokébowl met kip, teriyakisaus en mango past volgens ons helemaal in jouw weekmenu. Laat je gaan met de toppings, én met onze bijhorende kortingsbon.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!