Op ‘rijst’ tijdens je staycation: 3 culinaire tips
Met het laatste weekend van augustus in het vooruitzicht, ben je wellicht op zoek naar een paar leuke activiteiten. Wat dacht je ervan een exotische toets te geven aan je staycation, en een heerlijk rijstgerecht op het lijstje te zetten!
Want hoewel de rijst van Bosto gewoon hier in België verwerkt wordt, komt rijst oorspronkelijk van de Aziatische tropen.
Lees hier hoe je heerlijke, simpele rijstgerechten kan combineren met leuke uitjes in eigen land. Zo geef je jouw staycation een extra dimensie!
Gezond picknicken met rijst
Trek er eens op uit met de picknickmand! Vaak hoef je niet lang te zoeken om mooie plekken te vinden waar je gezellig kan picknicken met je bubbel. Ben je nog op zoek naar een paar lekkere, gezonde picknick recepten? De volgende frisse rijstgerechten geven jouw (tropische) picknick een extra dimensie!
Bokaalsalade met feta, courgettini en parelcouscous
Bekijk het recept hier.
Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel
Bekijk het recept hier.
Poké bowl met gerookte zalmsnippers, sojaboontjes en avocado
Bekijk het recept hier.
Quinoasalade met watermeloen en feta
Bekijk het recept hier.
Makkelijke rijstrecepten voor het fietsen
Niets zo gemakkelijk én gezond als je eigen land verkennen met de fiets. Om een energiedipje te voorkomen, kan je niet alleen pasta, maar ook simpele rijstgerechten eten (of meenemen). Net zoals volkoren pasta bestaat er immers ook bruine rijst. Deze rijst bevat langzame koolhydraten, die trager verteren en je bloedsuikerspiegel in balans houden.
Bosto heeft verschillende bruine rijstvarianten: Bosto Brown Basmati, Bosto Bio Brown, Bosto Brown, Bosto Brown met Spelt en Quinoa of met Quinoa en Granen. Daarnaast is Bosto Brown ook verkrijgbaar in verschillende microgolfovenvarianten.
De volgende gerechten geven je voldoende brandstof om het hele land door te fietsen en zijn bovendien super simpel én lekker !
Libanese rijst-linzensalade
Bekijk het recept hier.
Bosto Brown Rice voor in de microgolf met paddenstoelen en spinazie
Bekijk het recept hier.
Rijstsalade met soja
Bekijk het recept hier.
Genieten van streekproducten in eigen land
Hou je het liever wat meer Belgisch en lokaal? Goed nieuws! Rijstpap is onderdeel van het culinair erfgoed van België. Ja hoor, rijst zelf komt misschien uit Azië, maar rijstpap is een échte Belgische specialiteit. Het allereerste recept voor rijstpap is zelfs terug te vinden in een kookboekje uit 1514: Een notable boecxken van Cokeryen.
Of je nu op vakantie bent aan de Belgische kust of in de Belgische Ardennen, een heerlijk potje rijstpap (én Belgische geschiedenis) mag daarbij niet ontbreken! Bovendien kan je rijstpap ook lekker koud opeten. Een ideaal, fris dessertje voor bij tropische temperaturen dus!
Hier vind je de beste recepten voor overheerlijke rijstpap. Bovendien komt onze dessertrijst ook in biologische variant. Goed voor jou én voor de planeet dus!