Onze duurzame visie
Lekker én duurzaam
“Er komen énorm veel stappen kijken bij rijstteelt en -verwerking. En er zijn énorm veel mensen bij betrokken. Het is onze missie als merk om elke stap in het proces zo duurzaam mogelijk te maken.
We helpen de boeren om hun teelt duurzamer te maken met allerlei initiatieven die het gebruik van water, pesticiden en meststoffen minimaliseert. We zetten in op duurzamer transport via water en weg. We proberen voor alle medewerkers, intern én extern, een duurzame werkomgeving te creëren met voldoende flexibiliteit en mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. We zetten in op 100% recycleerbare verpakkingen en zoeken naar mogelijkheden om deze te reduceren.
En ten slotte willen we ook de consumenten meenemen in ons verhaal. We willen ze helder en eerlijk informeren over elke stap die we zetten. Maar ook naar hen luisteren over wat zij belangrijk vinden.
Bosto duurzaam maken is een continu verbeterproces. En we moeten altijd ambitie tonen om daar nog verder in te gaan.”
Kristof Pittery – CEO Boost Nutrition
Alles voor een leefbare planeet
In 2015 stelden de Verenigde Naties een lijst samen van 17 Sustainable Development Goals, of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Enkel als we die doelen halen, zoals de CO2-uitstoot drastisch verlagen, houden we onze planeet leefbaar. Vandaag hebben al 193 landen zich geëngageerd om aan die SDG’s te voldoen. Maar er is een probleem: overheden alleen kunnen niet genoeg veranderen om de doelen te bereiken.
Het is levensbelangrijk dat ondernemingen, zoals Bosto, een gigantische steen bijdragen. Of zelfs het voortouw nemen. Bij Bosto hebben we nu 5 SDG’s geselecteerd waarmee wij een tastbaar verschil kunnen maken.
Waarom Bosto gelooft in de Sustainable Development Goals
“De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn ondertekend door 193 landen. Kortom: het is een solide basis voor een duurzamere wereld.
Rijst is énorm belangrijk in die wereld. Voor 4 miljard mensen is het de dagelijkse bron van voeding. Nog eens 1 miljard is afhankelijk van de rijstteelt. Met zo’n impact op mens en planeet is het voor ons niet meer dan logisch dat wij die internationale standaard moeten ondersteunen én nastreven.”
Kristof Pittery – CEO Boost Nutrition
Hoe meer SDG’s, hoe beter voor iedereen
Bij Bosto proberen we op zoveel mogelijk SDG’s in te zetten. Zo zetten we ons met Zero hunger in om voedselverspilling tegen te gaan. Onder Gezondheid en welzijn mikken we vooral op de ontwikkeling van nieuwe producten die minimaal een Nutri-Score A of B behalen. Verantwoorde productie en consumptie houdt in dat we boeren helpen om duurzaam te produceren. En ook hier dragen we een flinke steen bij met groene energie en continue onderzoek naar duurzamere productieprocessen.
Lees nog meer over ‘onze’ SDG’s