Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Onze Zero Hunger-initiatieven

Bosto strijdt tegen honger

Als voedselproducent zien we het als een van onze belangrijkste taken om honger de wereld uit te helpen én voedselverspilling tegen te gaan. Met drie verschillende initiatieven.

Producten met korte datum uitdelen:

De makkelijkste manier om honger te bestrijden, is voedsel uitdelen. Bij Bosto delen we elk jaar tientallen paletten vol producten uit. Vaak gaat het om voeding met een kortere houdbaarheidsdatum, zodat die ook niet verloren gaan. 

Die producten schenken we aan voedselbanken en jeugdbewegingen. Maar recent ook aan de slachtoffers van de overstromingen én de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. 

  • 1.119 kartons aan voedselbanken
  • 1.440 kartons aan jeugdbewegingen
  • 1.189 kartons aan de slachtoffers van de overstromingen 
  • 14 paletten rijst aan de oorlogsslachtoffers in Oekraïne

Minder voedselverspilling thuis:

Overal ter wereld lijden er nog mensen honger. Terwijl we hier dagelijks tonnen voedsel weggooien. Nochtans kan je veel producten langer bewaren dan je denkt. Als je bijvoorbeeld rijst droog bewaart, kan je die nog tot lang voorbij de houdbaarheidsdatum gebruiken. Meer tips om voedselverspilling te voorkomen lees je hier.  

Minder voedselverspilling in de fabriek:

We proberen onze rijstproductie af te stemmen op de verwachte verkoop. We houden rekening met de algemene vraag naar producten, geplande promoties en andere acties die de vraag kunnen verhogen. Op die manier kunnen we onze stock beperken. 

Te grote stock verhoogt niet enkel de stockagekosten, maar ook het risico op voedselverspilling. Blijft er toch een bepaald product langer liggen, dan worden ze geschonken aan goede doelen. 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!