Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Bosto wil iedereen helpen om zich beter in z’n vel te voelen. Door inspiratie te geven over evenwichtige en gevarieerde voeding. Voor lekkere én gemakkelijke maaltijden. Maar ook met tips voor een actief leven. Kortom: je eet goed en je voelt je nog beter. Die levensstijl vatten wij samen met “#BetterMe”.   

Het kan altijd beter

We ontwikkelen voortdurend nieuwe producten, waarbij we een zo optimaal mogelijke Nutri-Score proberen te bereiken. En we zoeken ook voortdurend naar manieren om oudere producten te innoveren en gezonder te maken. Zoals de Bosto chips

Van C naar B

We zijn erin geslaagd om het recept van onze chips te verbeteren om de Nutri-Score van C naar B te krijgen. 

De smaak en de houdbaarheidsperiode zijn hetzelfde gebleven, terwijl we het vet-; suiker- en zoutgehalte drastisch hebben verlaagd. 

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score werd ontwikkeld door de Franse dienst van volksgezondheid om mensen te helpen gezonde keuzes te maken in de winkel. Die score is ondertussen ook bij ons aardig ingeburgerd. 

De score wordt berekend met een wetenschappelijk algoritme. Dat houdt rekening met de samenstelling van het product. Veel calorieën, suiker, verzadigde vetten en zout zijn slecht voor de Nutri-Score. Veel vezels, eiwitten, groenten en fruit zorgen dan weer voor een goeie score. 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!