Zomerse apéro met Bosto Chips
Bereiding
Dip 1: Vegan paprikadip
Ingrediënten:
- 2 zakjes Bosto chips naar keuze (paprika, pizza, sweet chili of mediterranean)
- 8 rode puntpaprika’s
- 1/2 blok vegan kaas (suggestie: Violife Greek White)
- 2 cm verse gember
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el gedroogde oregano
- 2 takjes basilicum
- 4 el olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik de volledige punt paprika’s in een ovenschaal en sprenkel er de olijfolie over. Zet de schaal in de oven en laat ze 45 minuten garen tot ze zwart kleuren en het vel loskomt.
- Rasp ondertussen de gember en pers het sap tussen je vingers uit de rasp.
- Haal de schaal uit de oven en verwijder de groene steeltjes. Doe de paprika’s in de blender met vel en pitjes. Voeg de kruiden, gembersap en de ‘Greek White toe en mix alles samen tot een gladde saus. Kruid indien nodig nog af met zwarte peper en zout.
Dip 2: Salsa van tomaat
Ingrediënten:
- 2 zakjes Bosto chips naar keuze (paprika, pizza, sweet chili of mediterranean)
- 3 tomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje look
- 15 blaadjes koriander
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snipper de rode ui fijn en pers het teentje look.
- Hak de koriander fijn.
- Meng alles in een kommetje en breng op smaak met de olijfolie een peper, zout.
Dip 3: Auberginekaviaar
Ingrediënten:
- 2 zakjes Bosto chips naar keuze (paprika, pizza, sweet chili of mediterranean)
- 2 aubergines
- 2 tenen look
- 1 el za’atar
- 4 el olijfolie
- 1 citroen
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de aubergines en snijd ze in de lengte in 2. Maak ruitvormige insnijdingen in het vruchtvlees maar niet door de schil. Snijd de teentjes look in stukjes en steek ze in het vruchtvlees. Kruid ze met de za’atar en besprenkel met olijfolie. Rooster ze in de oven tot er een korstje ontstaat ongeveer 15 minuten. Dek dan af met aluminiumfolie en gaar ze nog eens zeker 40 minuten verder.
- Haal de aubergine uit de oven en schraap het vruchtvlees uit de s
- Breng op smaak met de citroenzeste en pers er wat citroensap bij. Kruid af met peper en zout.