Hapje met guacamole en scampi
Ingrediënten
- Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips
- 2 avocado’s
- Sap van 1 limoen
- Enkele takjes verse koriander
- naar smaak
- 1/3 tl komijn
- 12 gepelde scampi*
- ½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
- ½ tl komijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- (Eventueel: chilipeper)
Bereiding
- Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een puree.
- Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree.
- Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper.
- Meng de scampi met de kruiden en olijfolie. Bak de scampi 1 à 2 minuten langs beide kanten krokant.
- Beleg de Bosto pizza chips met een schepje avocado en een scampi.
- Werk af met een snuifje chili en eventueel extra koriander.
- Tip: De scampi die ik gebruikte waren groot, dus ik halveerde ze in de lengte en maakte zo extra veel hapjes klaar.
- Tip: Kan ook met andere Bosto chips smaken. Bosto chips is verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza.
Een recept voor Bosto door blogster Cookameal.