Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Hapje met guacamole en scampi

Ingrediënten

  • Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips
  • 2 avocado’s
  • Sap van 1 limoen
  • Enkele takjes verse koriander
  • naar smaak
  • 1/3 tl komijn
  • 12 gepelde scampi*
  • ½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
  • ½ tl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • (Eventueel: chilipeper)

Bereiding

  • Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een puree.
  • Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree.
  • Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper.
  • Meng de scampi met de kruiden en olijfolie. Bak de scampi 1 à 2 minuten langs beide kanten krokant.
  • Beleg de Bosto pizza chips met een schepje avocado en een scampi.
  • Werk af met een snuifje chili en eventueel extra koriander.
  • Tip: De scampi die ik gebruikte waren groot, dus ik halveerde ze in de lengte en maakte zo extra veel hapjes klaar.
  • Tip: Kan ook met andere Bosto chips smaken. Bosto chips is verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza.


Een recept voor Bosto door blogster Cookameal

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!