Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Bosto Recept - Romige tomatenorzo met gegrilde kip

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Orzo
  • 4 kipfilets
  • 2 stengels kerstomaten
  • 1 el boter
  • 2 el lookolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml kipbouillon
  • 200 ml melk
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 60 g mascarpone
  • 40 g geraspte Parmezaan
  • 20 blaadjes basilicum, versnipperd
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  • Smeer de kip in met olijfolie, peper, zout en tijm. Bak de kip in een hete grillpan goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
  • Leg ondertussen de stengels kerstomaten alvast in een ovenschaal en bedek met olijfolie.
  • Doe de kip daarna in de oven (180°C – 15 min.) samen met de kerstomaatjes en laat verder garen.
  • Neem een grote pot erbij en smelt daar de boter en lookolie in. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, melk, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Breng aan de kook.
  • Knip de orzo builtjes open en voeg de orzo los aan het mengsel toe. Meng en zet het vuur wat lager. Laat 10 min. koken tot de orzo gaar is.
  • Voeg de mascarpone, Parmezaan en basilicum toe.
  • Meng en verdeel over de borden. Leg er de gegrilde kip en geroosterde kerstomaatjes bij. Werk af met extra Parmezaan.

Producten uit dit recept

bosto orzo greek pasta
Nutri-Score
Orzo
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!