Romige tomatenorzo met gegrilde kip
30 min
4
Ingrediënten
- 300 g Bosto Orzo
- 4 kipfilets
- 2 stengels kerstomaten
- 1 el boter
- 2 el lookolie
- 2 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 400 ml kipbouillon
- 200 ml melk
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 60 g mascarpone
- 40 g geraspte Parmezaan
- 20 blaadjes basilicum, versnipperd
- 1 tl tijm
- Peper en zout
Bereiding
- Smeer de kip in met olijfolie, peper, zout en tijm. Bak de kip in een hete grillpan goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
- Leg ondertussen de stengels kerstomaten alvast in een ovenschaal en bedek met olijfolie.
- Doe de kip daarna in de oven (180°C – 15 min.) samen met de kerstomaatjes en laat verder garen.
- Neem een grote pot erbij en smelt daar de boter en lookolie in. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.
- Voeg dan de tomatenblokjes, bouillon, melk, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Breng aan de kook.
- Knip de orzo builtjes open en voeg de orzo los aan het mengsel toe. Meng en zet het vuur wat lager. Laat 10 min. koken tot de orzo gaar is.
- Voeg de mascarpone, Parmezaan en basilicum toe.
- Meng en verdeel over de borden. Leg er de gegrilde kip en geroosterde kerstomaatjes bij. Werk af met extra Parmezaan.