Côte à l’os met chimichurri
Ingrediënten
- 400g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
- 600 à 800 g côte à l’os of ribeye
- fleur de sel
- zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes fijngehakte look
- 1 bosje koriander
- ½ bosje platte peterselie
- 3 takjes verse oregano
- 60 ml rode wijnazijn
- 1 mespuntje chilivlokjes
- peper
- zout
Bereiding
- Doe look, peper, zout, vlees en olijfolie in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed in het vlees kunnen trekken.
- Dek af, zet in koelkast en laat minstens 2 uur marineren.
- Haal 15 minuten voor het bakken het vlees uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
- Laat een grillpan héél heet worden (tot ze begint te roken). Grill de ribeye naar smaak.
- Mix alle ingrediënten van de chimichurri (alle kruiden, look, wijnazijn en chilivlokjes) in een blender of met een staafmixer.
- Laat het vlees even rusten en snijd in plakjes.
- Bereid ondertussen de Bosto Basmati voorgestoomde rijst en serveer meteen met de saus en een fris slaatje.