Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Hoe Bosto met solidariteit voedselverspilling bestrijdt

Bosto-producten zijn helaas niet oneindig houdbaar. En als die houdbaarheidsdatum te dichtbij komt, mogen die producten niet meer verkocht worden. Wat doe je er dan mee? Je kan ze natuurlijk weggooien… Of je kan die producten ook schenken aan solidariteitsacties: zo vermijd je voedselverspilling én je helpt mensen. En dat is precies wat wij doen.

Tussen leed en verdriet ontstaat ook solidariteit. Of het nu gaat om een natuurramp, zoals de watersnood in Wallonië, of een conflict zoals in Oekraïne: veel mensen geven wat ze kunnen of organiseren op eigen houtje acties om de plaatselijke bevolking te helpen. Bij Bosto staan we als één persoon achter die hartverwarmende initiatieven.

Rijst voor Oekraïne

Yaremma Vengrynovych is een student met Oekraïense roots. Sinds het begin van het conflict zet hij zich non-stop in om de bevolking daar te helpen. Met noodhulp, maar ook met medische en humanitaire middelen. Yaremma verzamelde zo al 65 ton aan middelen om de Oekraïners te helpen.

Omdat ook voedseltekorten dreigen in het geteisterde land, besloten we om ook een schenking te doen aan Yaremma. We bezorgden hem 14 paletten rijst uit onze stock met korte datum.

Ook in België is er nog altijd hulp nodig

Na de watersnood van juli 2021 schoten tal van Belgische organisaties én mensen te hulp. Filip Vanden Berghe is één van hen. Hij reed al meer dan 62 keer over en weer van Brugge naar de getroffen regio’s in Wallonië om voedsel en verzorgingsproducten uit te delen. En dat doet hij ook vandaag nog altijd.

 “Helaas moet er ter plaatse, na al die maanden, nog steeds erg veel gebeuren”, klinkt het, “Alle hulp is dus meer dan welkom.”

Die krijgt Filip gelukkig ook. Van zijn goede vriend Patrick bijvoorbeeld, voor logistieke ondersteuning. Maar ook van bedrijven zoals Bosto, met paletten vol voedingswaren. Bijna 1.200 kartons met producten van Bosto en Panzani gingen al naar de slachtoffers. Sommige van die producten hebben dus een beperkte houdbaarheidsdatum. Op die manier konden we dus ook nodeloze voedselverspilling vermijden.

“De hulp van bedrijven zoals Bosto is van grote waarde”, legt Filip uit, “Het grote voordeel is dat Bosto gezonde producten heeft. Ik kreeg ook een grote diversiteit van producten mee. Het is wel fijn dat je kunt vragen aan de mensen wat ze lekker vinden.”

Wil jouw bedrijf ook helpen?

Wie de acties van Filip wil ondersteunen, kan hem gemakkelijk contacteren via zijn Facebookpagina ‘Filip de Bruges aide les sinistrés des inondations’.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!