Spring naar de inhoud
Sushi sandwich
30 min + laten rusten 10 min
2
Ingrediënten
- 120 g Bosto Sushi Rice
- 320 ml water
- 50 ml rijstazijn
- 25 g suiker
- 1 el olijfolie
- 1 zalmfilet
- 1 avocado
- 6 radijsjes
- 2 el wasabimayonaise
- 2 el srirachamayonaise
- 4 norivellen
- 60 g geraspte wortel
- 2 tl zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Bereid de sushirijst zoals vermeld op de verpakking.
- Meng in een schaaltje de rijstazijn met suiker en verwarm dit 30 sec. in de microgolfoven totdat de suikerkristallen zijn opgelost. Voeg dit toe aan de sushirijst en meng door elkaar met een houten lepel. Laat de rijst volledig afkoelen.
- Snijd de avocado, de radijsjes en de zalm in plakjes.
- Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden. Maak 2 gelijke, platte vierkantjes met rijst van ong. 7 bij 7 cm en plaats deze haaks in het midden van het norivel. Beleg de rijst met wasabimayonaise, sesamzaadjes, geraspte wortel, plakjes radijs, avocado en plakjes zalm. Schik het tweede vierkantje rijst erbovenop.
- Bevochtig de randen van het norivel met water en plooi ze strak over het rijstpakket. Wikkel de sandwich strak in vershoudfolie en laat ze min. 10 minuten rusten.
- Snijd de sandwich met een bevochtigd mes doormidden en top af met wat srirachamayonaise en zwarte sesamzaadjes.