Rijsttaart met appel, pistache en chocoladeschilfers
90 min
4
Ingrediënten
- 200 g Bosto Dessert Rice
- 1,25 l volle melk
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 130 g suiker
- 1 vanillestok
- 3 el honing
- 2 jonagold of gala appelen
- 15 g pistachenoten
- 15 g amandelen
- 10 g chocoladeschilfers
- Extra: Springvorm met diameter ong. 20 cm
Bereiding
- Giet de melk in een steelpan. Voeg er de 2 volledige eieren, het merg van de vanillestok, de suiker en de Bosto Dessert Rice aan toe. Meng alles goed door met een klopper en breng de mengeling op een middelmatig vuur aan de kook. Laat de rijstpap 30 minuten op een zacht vuur garen en roer regelmatig door.
- Haal de pan van het vuur en laat een vijftal minuten rusten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet de rijstmengeling in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Snijd de appels eerst in 4, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in plakjes. Schik ze op de rijstmengeling.
- Hak de pistachenoten en amandelen grof, strooi ze erover en besprenkel met de honing. Bak de taart een half uurtje in de oven en laat ze nadien 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
- Laat de taart verder afkoelen op een rooster en strooi er net voor het serveren de chocoladeschilfers over.