Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Wat als je maaltijd plots té zout smaakt?

Een beetje te gul met je zoutvatje gestrooid… ? Woeps! Gelukkig is er goed nieuws! Met deze vijf trucs hoef jij je gerecht niet in de vuilbak te kieperen. Smakelijk!

Bosto - wokpan, rode paprika, zout, champignons
1. Verdubbel je porties

Verdubbel de hoeveelheid van alle ingrediënten, behalve die van het zout. Een overschotje kan je makkelijk invriezen. Problem solved.

2. Voeg sterke smaken toe

Sterke smaken zijn altijd een goed idee: ze neutraliseren het zout. Voeg dus gerust suiker, azijn of honing toe aan je té zoute gerecht.

3. Neutraal bijgerecht

Serveer je zoute gerecht samen met een ongekruid bijgerecht, zoals rijst, spelt of quinoa. Die combinatie maakt alles weer lekker!

4. Rijst

Is je soep echt te zout? Voeg dan een zetmeelhoudend product toe. Bijvoorbeeld een aardappel, rijst of pasta. Het zetmeel neemt het zout op en poef: weg zout!

5. Rauw eiwit

Voeg een rauw eiwit toe aan je gerecht en laat het stollen. Het eiwit bindt het zout en dat vis je er daarna gewoon weer uit!

Gerelateerde producten

rice toast zonder zout
Nutri-Score
Toast zonder zout

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!