Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Waarom rijstwafels de ideale snack zijn

Laag in calorieën, luchtig én lekker: rijstwafels lijken wel de ideale snack! Of… zit er toch een addertje onder het gras? Je ontdekt hier hoe gezond rijstwafels precies zijn, hoeveel calorieën je per wafel mag verwachten en waarmee je ze combineert.

Zijn rijstwafels gezond? 

Of rijstwafels passen in een gezond eetpatroon?  Zeker en vast. Rijstwafels zijn gemaakt van gepofte rijstkorrels én laag in calorieën. Zeker de volkorenvarianten zijn goed voor je. Met hun trage koolhydraten leveren ze je langdurig energie.

Maar zoals voor alle voeding geldt, eet je ook rijstwafels best met mate. Ze bevatten namelijk meestal zout. Bovendien kan de lage hoeveelheid voedingstoffen ervoor zorgen dat je meteen weer honger hebt en dus uiteindelijk meer gaat eten. Je honger stillen doe je dus makkelijker met volkorenrijstwafels.

Hoeveel calorieën telt een rijstwafel? 

Op deze vraag is er niet 1 sluitend antwoord. Rijstwafels met chocolade bevatten natuurlijk meer calorieën dan degene zonder. Maar dat ze in het algemeen weinig calorieën bevatten, staat vast. Een rijstwafel (zonder chocolade) blijft toch vaak rond de 25 à 30 kcal.

Eigenlijk is het redelijk simpel: kies je tussen een rijstwafel of een andere snack? Dan is de rijstwafel meestal de gezondere keuze! Wat natuurlijk niet wilt zeggen dat je er zoveel van mag eten als je maar wilt, maar dat geldt voor alle voeding.

Rijstwafels als snack of als maaltijd? 

Eigenlijk zijn rijstwafels superveelzijdig. Je kan ze zowel puur, als tussendoortje eten. Daarnaast kan je ze ook als gezonde lunch met gepast beleg of als licht aperitiefhapje met een dipsaus prepareren.

De enige echte Bosto Chips 

Benieuwd naar de gloednieuwe Bosto chips? Ze bevatten tot maar liefst 70% minder vet dan traditionele aardappelchips. Bovendien zijn ze krakend krokant en verkrijgbaar in 4 echte chipssmaken: paprika, barbecue, pizza en cheese. Meer weten over de nieuwe, gezonde tussendoortjes van Bosto? Klik dan hier

De Bosto rijstwafels

Onze verschillende smaken 

Het aanbod rijstwafels bij Bosto is groot. Of je nu kiest voor zoet of zout, je vindt er sowieso eentje naar jouw smaak! Wat dacht je van Bosto Provence? Deze rijstwafel smaakt lekker af dankzij de Provençaalse kruiden. Bosto Zongedroogde tomaten doet je wegdromen naar de Italiaanse zon en Bosto Banaan-vanille is perfect voor je kleine zoete honger.

Quinoa rijstwafels 

Wafels enkel gemaakt van rijst? Dan ken je de spelt-haverwafel, maïs-quinoawafel en viergranenwafel nog niet! Ze leveren je langdurig energie dankzij hun trage koolhydraten.

Chocolade rijstwafels 

Zoetebek die toch ook op z’n lijn wilt letten? Ga voor Bosto Tartinettes melk of puur. Gemaakt van rijst en Belgische chocolade wordt dit zonder twijfel jouw favoriete tussendoortje.

 

Conclusie 

Rijst- en granenwafels zijn een lekker en gezond tussendoortje. Luchtig, lekker én laag in calorieën. Maar wil dit  ook zeggen dat je ongelimiteerd rijstwafels mag smullen? Nee… (jammer genoeg!) Zoals geldt voor alle voeding eet je ook rijstwafels best met mate. Smakelijk!

Bosto - rijstwafel blog

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!