Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto - lepels en kommetjes met superfood, noten, linzen, quinoa, kaneel, goijbessen

Zo veel verschillende rijst- en graansoorten: hoe smaken die dan?

> Quinoa heeft een licht nootachtige smaak. Lekker als ontbijt of in een gezonde salade! Bovendien is de keuze groot: wit, rood, zwart of gemend. Per kleur verschilt de smaak een beetje: witte quinoa is milder dan rode of zwarte. Rode en zwarte quinoa smaken dan weer sterk nootachtig en zijn nóg gezonder dan de witte variant.

> Spelt smaakt nootachtig, met een zoete toets.

> Linzen vind je in verschillende kleuren. De smaak verschilt dan ook per soort. Rode, gele en bruine linzen hebben geen overheersende smaak en passen perfect in een soep of een curry. Zwarte en groene linzen doen het dan weer goed in salades.

> Rijst smaakt altijd een beetje anders: gekookt, gebakken of als dessert. Het past dan ook in véél gerechten. Hou je van neutrale smaak? Dan is witte rijst ideaal. Met z’n milde smaak is het ook de favoriet van kinderen.

> Heb je weinig tijd? Dan is snelkookrijst ideaal! Deze witte rijst wordt voor de helft industrieel gegaard en daarna gedroogd. Hierdoor kook je de rijst op 8 minuten. Handig!

> Bruine rijst, de tegenhanger van witte rijst, heeft een stevige beet en smaakt lekker in nasi.

> Hou je van Indiase gerechten? Dan mag Basmatirijst niet ontbreken op je boodschappenlijstje. Past perfect in een dahl.

> Thaise rijst smaakt minder delicaat dan Basmati. De perfecte match voor jouw curry’s.

> Risottorijst is een Italiaanse rijstsoort die veel vocht kan opnemen zonder papperig te worden. Tip: van risottorijst kan je ook heerlijke rijstpudding maken.

> Wilde rijst is heel gezond en voedzaam. Tip: lekker met wilde paddenstoelen.

> Wil je wel ‘oergranen’ proberen, maar niet meteen van rijst afstappen? Dan is een mix misschien perfect voor jou. De combinatie van zilvervliesrijst met quinoa, spelt of linzen is voedzaam en heel toegankelijk van smaak.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!