Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

3 tips voor een gezond veggie/vegan eetpatroon

Vegetarisch en veganistisch eten wordt steeds populairder. Steeds meer mensen ruilen hun stuk vlees of vis in om gezondheidsredenen, uit zorg voor de planeet of voor het dierenwelzijn. Wil jij ook meer plantaardig eten? Met deze tips stel je een goed vegetarisch of vegan gerecht samen, zonder belangrijke voedingstoffen te verliezen of honger te lijden.

1. Kies hoever je wilt gaan: veggie of vegan

Vegetariërs eten geen vlees, gevogelte en vis. Sommigen wél zeedieren. Veganisten gaan nog een stap verder. Ze schrappen alle dierlijke producten, dus ook eieren en zuivel. Voor een lekker vegetarisch of vegan recept kan je vertrouwen op verschillende Bosto producten: rijst, quinoa, bulgur of parelcouscous. Weinig tijd om te koken en groenten te snijden? Diepvriesgroenten en microgolfrijst zijn een gezond alternatief. Lekker makkelijk!

RECEPTTIP: BOSTO 90 SECONDEN BROWN MET SNELLE ROERBAK VAN GROENTEN

Bosto - bruine rijst, roerbak, groenten, recept, betterme, gezond

2. Zorg voor voldoende eiwitvervangers

Eiwitten zitten niet alleen in vlees en vis, maar ook in noten, peulvruchten (bonen, kikkererwten, doperwten, linzen,…) en in voeding op basis van soja, zoals tofu. Eet je geen vlees of vis, dan heb je een grotere hoeveelheid eiwitten nodig. Onmisbaar om goed te groeien en optimaal te functioneren. Zulke vezelrijke voeding is trouwens ideaal om je honger te stillen. Handig!

RECEPTTIP: 7 GROENTEN TAJINE MET COUSCOUS

Bosto - recept, 7 groenten, parelcouscous

3. Tover ijzerrijke voeding op tafel

Ook ijzer heb je nodig voor de vorming van je rode bloedcellen, die zuurstof door je lichaam vervoeren. Bij een tekort krijg je een bleke huid, ben je moe en raak je snel buiten adem. Gelukkig zit ijzer niet alleen in vlees en vis, maar ook in groene bladgroenten (boerenkool, broccoli, spinazie,…), volkorengranen, peulvruchten, zaden en bruine rijst. Njammie!

RECEPTTIP: RIJSTFRITTATA MET SPINAZIE EN BROCCOLI

Bosto - rijstfrittata, spinazie, broccoli, groenten

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!