Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

3 handige tips voor een geslaagde picknick

Heerlijk op het groene gras genieten van goed gezelschap en een goed gevulde mand. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde picknick. Of toch: zorg je ook voor entertainment? Kies je voor picknick of potluck? Welke gerechtjes kan je klaarmaken die iedereen lust én kan eten zonder (veel) knoeien?

Ik ga picknicken en ik neem mee …

Wat dacht je van een picknickmand vol lekkers van eigen bodem? Ga voor hapjes die je uit het vuistje kan eten of die gemakkelijk gegeten kunnen worden op een bordje op je schoot. Eten van tevoren maken is natuurlijk hét ding bij een picknick. Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Met een lekkere, huisgemaakte salade scoor je al bij je buitenbubbel.

In zo’n salade hoeft trouwens niet enkel sla en groenten te zitten. Doe er een handjevol rijst, granen bij. Zo heb jij alle nodige vitaminen, mineralen en trage koolhydraten in één overheerlijk gerecht. Extra inspiratie nodig voor lekkere salades? Probeer dan eens een van deze twee smaak- en vitaminebommetjes:

Bulgursalade met geitenkaas en verse pesto

Bekijk het volledige recept hier.

Quinoalunch met paprika en avocado

Het volledige recept vind je hier.

Je gezelschap verrassen met een unieke presentatie? Maak eens een bokaalsalade: gezond én het oogt ook nog eens prachtig. Hoe er aan te beginnen vind je hier. Succes gegarandeerd bij jong en oud.

De coolste picknick games

Een picknick maak je ook zeker compleet met allerlei leuke spelen om iedereen een hele (of halve) dag zoet te houden. Stem je spelactiviteiten wel goed af op de locatie. Want het is net zo moeilijk tennissen op het strand als vliegeren in een bos. In ieder geval, we hebben al een paar leuke ideeën opgesomd waar iedereen uren plezier aan beleeft.

  • Ben je niet vies op een beetje lichaamsbeweging? Neem dan een bal, een frisbee of een tennis- of badmintonset mee. Organiseer bijvoorbeeld een toernooi waarbij de winnaar ook een trofee krijgt.
  • Speel een bordspelletje. Nee, geen Monopoly. Dat geld zou toch maar wegwaaien. Maar Pictionary kan bijvoorbeeld wel, op voorwaarde dat je de opdracht moet uitbeelden in plaats van tekenen. Hilariteit alom! Of Twister. Of bedenk je eigen spelletje waarbij je opdrachten moet uitvoeren of dansjes moet doen vóór je eten krijgt. Tip van de dag: hou zeker je smartphone in de aanslag om te filmen.
  • Veel te warm buiten en nood aan afkoeling? Organiseer een waterballongevecht! Wie wint er: de volwassenen of de kinderen
  • Picknickbowlen: vul een even aantal lege water- of frisdrankflessen met water, een beetje zand én wat kleine steentjes. Stel ze op in een driehoek, haal er een bal bij en … Bowlen maar!
  • Van plan om tot laat te picknicken? Steek dan wat glowsticks in lege flessen, zodat je picknickparty ook na zonsondergang nog kan doorgaan.

Geen zin om uitgebreid te koken: organiseer een potluck!

Heb je geen zin om picknickhapjes te maken voor de hele buitenbubbel? Organiseer dan gewoon een potluck. Dat betekent letterlijk: “het geluk van de pot” en werd in de 16de eeuw omschreven als “een maaltijd voor een onverwachte of onuitgenodigde gast”. Nu zijn de gasten niet zo onverwacht en is het idee ook veel eenvoudiger: iedereen brengt gewoon één gerecht mee. Maar we hebben toch nog een paar praktische tips voor je potluck verzameld:

  • Een buitenbubbel van 4? Perfect. Spreek dan goed af wie wat meeneemt: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
  • Kies samen een thema. Ga je voor een traditionele afternoontea, een Mexicaans smaakfestijn of mediterrane fijnproeverij?
  • Ga je op locatie smullen? Zorg dan voor gerechtjes die gemakkelijk te eten zijn met één lepel of een vork. En vermijd té “sauzige” gerechten die vlekken kunnen maken.
  • Vergeet je koelbox niet! Je gerechtjes én de bijbehorende drankjes moeten tenslotte lekker fris blijven.

Geniet je graag van interessante kortingen, het laatste nieuws over onze producten en meer tips en inspiratie, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!