Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Waarom rijstwater goed is voor je haar

Je haar wassen met rijstwater is helemaal in. Het geheim van Aziatische vrouwen met prachtig lang, glanzend haar is ook bij ons aangespoeld. Al eeuwen gebruiken zij rijstwater om hun haar en huid te verzorgen. Benieuwd naar dit wondermiddel? Alvast een korte gebruiksaanwijzing. 

Wat rijstwater doet 

Aziatische vrouwen gieten rijstwater nooit weg, maar gebruiken dit magische middeltje om hun haargroei te stimuleren en hun haar sterker, zachter en stralender te maken. Want het water waarin je rijst kookt, bevat vitamines, mineralen en antioxidanten. Die zouden celvernieuwing bevorderen en het grijs worden, tegengaan. Rijstwater bevat Pitera, een krachtig antioxidant dat ook gebruikt wordt in Aziatische huidverzorgingsproducten in de strijd tegen rimpels, lijntjes en vlekjes. Je huid met rijstwater reinigen, kan dus een goedkoop en doeltreffend alternatief zijn.  

Rijstwater maken 

Dit tovermiddeltje is supersnel klaar, makkelijk gemaakt en spotgoedkoop. Je kookt gewoon de rijst die je wilt eten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je laat het water nadien even staan, zodat het kan gisten. Elke soort rijst is trouwens goed om rijstwater te maken, van klassieke rijst tot Basmati en Thaï. Is het rijstwater wat afgekoeld en heeft het een witte melkachtige kleur, dan is je schoonheidsserum klaar voor gebruik.  

Rijstwater gebruiken 

Was eerst je haar zoals je altijd doet, met shampoo en conditioner. Giet vervolgens het rijstwater over je haar, kneed het in je hoofdhuid en laat het enkele minuten inwerken voor je het weer uitspoelt. Maak je geen zorgen over de geur, die ruik je niet meer als je haar droog is. Gebruik rijstwater 1 à 2 keer per week om je haar te verzorgen. Succes! 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!