Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijst, granen of superfood: wat is het verschil?

Bosto - superfood, graan, gezond
Superfoods

Zowel spelt, linzen, quinoa als zilvervliesrijst zijn superfoods. 100% natuurlijk en barstensvol gezonde voedingsstoffen als vezels en eiwitten.

Rijst

Zilvervliesrijst of ook wel bruine rijst is de gezondste variant van alle rijstsoorten. Omdat die onbewerkt is. Eet je liever witte rijst? Weet dan dat dit dezelfde rijst is als bruine rijst, maar dan zonder zilvervlies en zemelen.

Graan 

Spelt is een graansoort en een verre voorvader van tarwe. Spelt was een tijdje minder populair omdat het grotere oppervlaktes nodig heeft voor een kleinere oogst. Maar vandaag is het graan weer helemaal hip. Bonus: omdat het zo’n sterk gewas is, zijn pesticiden niet of nauwelijks nodig.

Peulvrucht

Linzen zijn lekker en gezond. Ze bevatten hoge concentraties gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B, foliumzuur, hoogwaardige eiwitten en mineralen. Bovendien bevorderen ze ook de spijsvertering. Zo heb je alles in één: glutenvrij en heerlijk van smaak!

Zaad

Quinoa lijkt op een graan, maar is eigenlijk een zaad. Het is rijk aan vezels en tegelijk een bron van eiwit. Met zijn volle, aardse smaak en knapperige structuur eet je het net als rijst. Win-win: je maakt er heerlijke glutenvrije recepten mee.

Wist je dat wilde rijst geen rijst is, maar een graszaad? Het was zelfs eeuwenlang het hoofdvoedsel van de indianen in Noord-Amerika. Wilde rijst is donkerbruin en ovaalvormig. Eenmaal gaar, breken de korrels open en tonen ze hun witte binnenste. Het zaad is heel gezond en is erg voedzaam. Tip: lekker met wilde paddenstoelen.

Gerelateerde producten

Nutri-Score
Bio Thai
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!