Het geheim ontrafeld: zo blijft je avocado groen
Avocado’s! Ze zijn gezond, lekker en passen in bijna elk gerecht! Wat wil je nog meer? Mmm… misschien dat ie niet zo snel bruin kleurt? No problemo, met deze tips serveer jij altijd een frisgroene lekkernij!
1. Citroensap
When life gives you lemons…you put it on your avocados! 😉 Sprenkel een beetje citroensap over je avocado. Je zal zien: dankzij het zuur verkleurt hij niet.
2. Olijfolie of water
Net verse guacamole gemaakt? Dan wil je natuurlijk niet dat die verkleurt. Onze tip: giet een laagje olie of water over je mengsel. Zo kan er geen zuurstof bij en zal je guacamole niet ‘oxideren’ of verkleuren.
3. Ajuin
Eet je avocado als lunch? Bijvoorbeeld op een rijstwafel met wat feta. Dan heb je nog een helftje over. Bewaren tot ’s avonds of wegkieperen? Bewaren! Stop de avocado met wat gesnipperde ajuin in een voorraaddoos, zet in je koelkast en hij zal niet verkleuren.