Dit viergangenmenu is lekker, licht én klaar op 1,5 uur
Het eindejaar is traditioneel een periode waarin we vaak rond de tafel zitten voor stevige maaltijden. Maar een kerstdiner hoeft niet altijd te bestaan uit vlees, met zware roomsaus overgoten kroketjes en een kerststronk te zijn.
Verras je familie of vrienden dit jaar niet enkel met cadeautjes onder de kerstboom, maar ook aan tafel met deze vier heerlijke, lichte en feestelijke gerechtjes.
Aperitiefhapje: Bosto chips met guacamole en scampi
Tien minuutjes in de keuken.
Een gezellig eindejaarsfeest begint natuurlijk met een lekker aperitiefhapje. Bosto chips zijn licht en bevatten minder vet dan gewone chips. De combinatie van scampi en guacamole maakt dit een onweerstaanbaar voorproefje.
Je kan dit natuurlijk ook als voorgerecht serveren. Maak dan wel een paar extra stuks voor de hongerige nonkels aan tafel.
Voorgerecht: Spelt-quinoa-kippensoep
Een goed half uurtje werk.
Een lekker soepje hoort traditioneel ook thuis op een feestmenu. Kies gewoon eens voor iets anders dan die romige kreeften- of champignonsoep. Deze soep maak je snel en makkelijk klaar in de wok. Maar vergis je niet, met alle groenten, kip én granen is dit soepje bijna een maaltijd op zich. Wees dus voorzichtig met de porties.
Hoofdgerecht: Teriyaki zalm met wokgroentjes en rijst
Een half uurtje kokerellen
Er is niks feestelijker dan een bord boordevol kleuren, geuren en smaken. En dat is precies wat dit onweerstaanbare gerecht te bieden heeft. Elke hap verrast je smaakpalet met pittig, zout of een zoete toets, en met een knapperige of zachte beet … Overheerlijk.
Nagerecht: Tartinettes met een snelle frambozenmousse
Klaar op vijftien minuutjes.
Een lekker luchtige mousse met een al even luchtig koekje erbij is een prima afsluiter na een flinke maaltijd. Maak zeker een extra portietje voor de zoetekauwen aan tafel.